Vastaa aiheeseen: Viimeinen tahto

#26259
Kalle Willman
Vieras

Tämän lehden verkkoversiossa kerrotaan, kuten aihetta onkin, että olen vienyt Hasan pariskunnan kunnalle testamenttaamien varojen epäilemäni väärinkäytön selvittämisen loppuun asti viranomaisissa. Uskoni oikeusvaltioon on tässä asiassa mennyt.
”apulaisoikeusasiamies katsoo, että kantelun tekijällä olisi ollut mahdollisuus tehdä arvostelemastaan päätöksestä kunnallisvalitus hallinto-oikeuteen”. Näyttää siltä, että oikeusasiamies ei tunne Perintökaarta, joka toteaa, että yleishyödylliseen tarkoitukseen tehdyn testamentin tarkennemääräyksen rikkomisasiassa AVI:n tehtävänä on ajaa asiaa käräjäoikeudessa. Siitä ei voi tehdä kunnallisvalitusta.
Kun perusturvalautakunta hylkäsi oikaisuvaatimukseni, esittelijä perusteli hylkäystä sillä, että Seututerveyskeskus maksaa kalusteista vuokraa. Eli testamentti olisi muutettu rahoiksi kunnalle.
Nyt perusturvajohtaja kertoo lehdelle aivan uusia tietoja: ”Palvelukeskus Jousen Koivula-siipeen remontoitavaan sakuko-yksikköön hankittavat kalusteet tullaan sijoittamaan osin Jousen tiloihin, osin Jousen ja sakukon yhteiskäytössä oleviin tiloihin… muun muassa uusitaan Jousen juhlasalin kalusteet sekä Jousen ja sakukon yhteisten aulatilan ja henkilökunnan ruokailutilan kalusteet. Lisäksi testamenttivaroilla aiotaan Kääriäisen mukaan kalustaa Jousen saattohoitoon tarkoitettu huone”. Nyt Kääriäinen tuli antaneeksi väärän todistuksen asiassa. Jos tämä olisi ollut aiemmin tiedossani, en tietenkään olisi tähän valitusrumbaan ryhtynyt. Hänen pitäisi hävetä näitä nyt keksittyjä selityksiä!