Vastaa aiheeseen: Nuorisoon ei luoteta

#17939
Kalle Willman
Vieras

Mika! Et ehkä ajatellut asiaa riittävän huolellisesti. Lautakunnan jäsenille avautuu kunnan antamilla tunnuksilla ja salasanoilla sellainen esityslista ja liitteet sekä oheismateriaali, jota muu kuntalainen ei pysty avaamaan kotikoneellaan tai tabletillaan. Jäsen voi toki avata tiedoston kotikoneellaan tai omalla läppärillään. Kunnan antaman tabletin hyvä puoli on siinä, että sen voi ottaa mukaan kokoukseen, jolloin käsiteltävät asiakirjat voi avata siellä.
Minä luovutin takaisin kunnalta saamani tabletin, koska sitä ei saatu toimimaan meillä kotona. Niinpä joudun printtaamaan asiat paperille ja ottamaan mukaan kokoukseen.
Nuorisovaltuuston edustajalle perusturvalautakunnassa ei ole annettu tablettia eikä oikeutta päästä yleisöltä salattuun materiaaliin. Kun kysyin kokouksessa syytä kyseiseen menettelyyn, hallituksen puheenjohtaja mainitsi syyksi epäilyn siitä, että tiedot vuotavat. Selitys on käsittämätön, koska perusturvalautakunnassa ei käsitellä mitään salattavia asioita. Yksilöjaosto on asia erikseen. Miksi vain nuorisovaltuutettu vuodattaisi? Monissa kunnissa kansalaiset voivat seurata kokousta reaaliajassa netitse. Sitä ehdotan Joutsallekin. Hartolassakin striimataan valtuuston kokoukset.
Hyvä esimerkki vallitsevasta salailukulttuurista on perusturvalautakunnan viime kokous. Siinä käsiteltiin mm. Palvelukotiyhdistyksen ja kunnan yhteistyönä tekemää kotihoidon pilottia. Lautakunnalle kerrottiin, että puuha onnistui erinomaisesti. Vaatimuksistani huolimatta jäsenille ei jaettu Palvelukotiyhdistyksen kunnalle lähettämiä vetoomuksia asiassa, joista avautuukin aivan eri näkemys tilanteesta. Kävin lukemassa ne kunnantalolla ennen kokousta, kukaan muu jäsenistä ei. Näin edes lautakunta ei tiedä missä mennään saatikka muut kuntalaiset. Joutsankin pitäisi siirtyä nykyaikaan!