Vastaa aiheeseen: Perusturvalautakunnan erottaminen

#16590
Kalle Willman
Vieras

Perusturvalautakunta erotettiin äänin 13:11. Todellisuudessa siis MINUT erotettiin kepulaisilla ja demariäänillä. Kyseessä tulkintani mukaan lienee kosto siitä, että olin mm. paljastanut yhden valehoitajan ja yhden valesosiaalihoitajan. Olin lisäksi julkisestikin uskaltanut vastustaa sitä, että oli valittu käyttöön määrähintainen palveluseteli asumispalveluihin, mikä rokottaa pienituloisia eläkeläisiä. Olin myös vastustanut käyttöön otettua toimintakykymittaria, jota ei käytetä muissa kunnissa eikä viranomaiset sitä suosittele. Kukaan ei nyt tiedä, ovatko joutsalaiset tasa-arvoisia muiden kuntien asukkaiden kanssa. THL ei pysty tältä osin valvomaan kunnan toimintaa.

Itse erottamisprosessissa oli outoja piirteitä. Kuntalain mukaan tilapäisen valiokunnan tulee pyytää kunnanhallituksen (KH) lausunto muistiostaan, johon perustuu esitys valtuustolle lautakunnan erottamisesta. KH kieltäytyi antamasta lausuntoa eikä perustellut mitenkään päätöstään. Menettely on ennen kuulumaton. Kun viranomainen (valtuuston valiokunta) lain määräyksestä pyytää lausuntoa toiselta viranomaiselta (KH), tämä kieltäytyy! Miksi näin meneteltiin? Ilmeisesti siksi, että muistio olisi tullut samassa yhteydessä julkiseksi ja sen niukka sisältö olisi paljastunut. Olen saanut sen luettavakseni myöhemmin.

Ainoat perustelut erottamiselleni löytyvät siis Valtuuston esityslistalta 17.6.2019 §43. Yksi selkeä peruste kertoo, että lautakunnan kustannukset olisivat takiani olleet liian suuret. Budjettia ei kuitenkaan ylitetty. Minulle maksettiin viime vuonna kokouspalkkioita 1130 euroa eli koko lautakunnan kustannukset ovat olleet luokkaa 10.000. Lautakunta hallitsee yli puolta koko kunnan budjetista. Revittäköön totuus siitä! Irtisanomisperustelut on luettavissa kunnan kotisivulta.

Entäs nyt? Olen valittanut valtuuston päätöksestä hallinto-oikeuteen ja pyytänyt toimeenpanokieltoa. Ratkaisua ei ole vielä tullut. Tarvittaessa asia etenee korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Aion joka tapauksessa jatkaa kuntalaisten edun puolustamista. Ottakaa yhteyttä!
Kalle Willman, erotettu luottamushenkilö, Joutsa