Index >> Yleinen keskustelualue >> Kela-kyyditLähetä vastaus viestiketjuunVastaa ketjuun
Lähettäjä:Viesti:
Riitta SarfKela-kyydit: 10.10.2018 10:50

Kyllä on mallillaan nyt nämä kela kyydit, jos tarvitset iltapäivällä kela-kyytiä ja vallankin jos soitat saman päivän aamuna autoa, niin et voi olla varma, että auto tulee Joutsasta tai ylipäätään mistään. Me ollaan tarvittu aika usein kela-taksia ja vielä jatkossakin tarvitaan. Maanantaina kävimme Jyväskylässä; kuski sanoi, että soitto tuli hänelle kotiin viisitoista minuuttia ennen kun meille oli annettu aika. Ellei hän olisi lähtenyt niin auto olisi lähetetty Korpilahdelta, eli emme olisi kerinyt ajallaan sairaalaan. Takaisin tullessa meitä oli kolme taksissa, mutta emme saaneet kuittia, kun nämä laitteet eivät toimi, niinkuin pitäisi. Meille on käynyt useamman kerran eri autoissa, että kuittia ei tule jos autossa on useampi asiakas.
Jyrki IgnatiusVS: Kela-kyydit: 14.10.2018 7:17

Morjesta!
Ajan pääkaupunkiseudulla invataksia.Kun taksimuutos tuli ja Kels kilpsilutti kuljetukset, niin hintojen laskusta johtuen useat invafirmat ovat lopettaneet. Meille tulee pyyntöjä sairaalakotiutuksiin Hyvinkäältä. Asiakkaat joutuvat odottamaan kyytiä useita tunteja. Jo Haartmannin sairaalan päivystyksestä voi joutua odottamaan kelainvatakseja useita tunteja viikonloppuna. Tämä on suoraa seurausta kilpailutuksesta. Henkilöautopuolella tilanne parempi. Meillä Taksi Helsinki-kyytejä pääsee ajamaan Kela-mittari koulutuksen jälkeen. Kyllä Kela-yhdistely-kyytiin löytyy ohjeet netistä kuljettajapankista sekä semelille että meg-taxille. En tiedä uusien taksiyrittäjien koulutuksesta tai mittaripätevyyksistä. Keikkaa on ainakin niille. jotka haluavat ajaa uusien hintojen mukaan.
Janne AiraksinenVS: Kela-kyydit: 15.10.2018 8:55

Joutsan Seudun toimituksesta Janne Airaksinen terve!
Tämä kun on ihmisiä puhuttava asia, niin kaikki lisäfakta on tervetullutta.
Voitko kertoa, mikä oli Kela-taksien hintarakenne ennen uudistusta ja hinnat uudistuksen jälkeen. Minulla oli käsitys, että kilpailutus alensi hintoja 10-20 prosenttia. Käsitys voi hyvin olla väärä, joten mikä taso on oikeasti? Ja mikä on kokemuksesi nojalla kohtuullinen korvaus esim. 100 kilometrin matkasta?
Mikäli antaisit muutaman käytännön esimerkin ihan matkoista ja summista, mitä asiakas maksaa ja mitä Kela korvaa, niin se toisi lisäarvoa keskusteluun.
Eeva HarjuVS: Kela-kyydit: 16.10.2018 9:42

En käy käsittelemään asian virallista puolta. Mutta.... oman ja läheisteni puolesta haluan lausua parhaimmat Kiitokset meidän 'omankylän' taksimiehille. Olette parhaita palvelussa, auttamisessa ja saatatte meidät aina osoitteeseen Keskussairaalan pitkillä käytävillä ja sitten kotiportilla. Kiitos !
Riitta SarfVS: Kela-kyydit: 16.10.2018 19:34

En minäkään moiti Joutsan taksiautoilijoita, vaan tätä systeemiä. Taksikeskus on aina varattu soitatpa koska tahansa sinne ja he eivät välitä kyytiä heti jos olet tilannut sen aamulla ja iltapäivällä on meno Jyväskylään. Ennen taksi sai maksun kun lähti tolpalta, nyt maksu tulee vasta, kun auto on asiakkaan luona. Ymmärrän kyllä, ettei autoilijan kannata lähteä kovin kaukaa hakemaan asiakasta. Nyt autot ajaa siellä, missä on paljon valinnan varaa.
Joutsan Seutu