Index >> Yleinen keskustelualue >> Nyt alko risumiestä ahdistaaLähetä vastaus viestiketjuunVastaa ketjuun
Lähettäjä:Viesti:
Marko NikkanenNyt alko risumiestä ahdistaa: 1.10.2018 12:09

On valitettavaa, jos Joutsan nykyistä risu- ja puutarhajätesysteemiä mennään muuttamaan uunituoreen JS-uutisoinnin mukaisesti. On ollut tämänkin satunnaisen risumiehen oikein kätevää ja sujuvaa kuskata ko. jätteitään omaan tahtiin, nimenomaan oman aikataulun mukaisesti, kunnan ylläpitämään tämänhetkiseen keräyspaikkaan. Jos (kun) tämäkin "kuntalaisetu" menee edes osittain maksulliseksi, niin tietää varmasti myös sitä, että sen jälkeen risut ja muut viherjätteet kärrätään enenevissä määrin taas metsiin, mikä ainakin Joutsan keskustan alueella tarkoittaa ensisijaisesti kunnan omistamia metsämaa- ja puistotyyppisiä yhteisiä alueita.

Olen tässä vuosien varrella saanut monessa taloyhtiöissä jopa toistuvasti tähdentää, ettei haravointi- ym. jätteitä saa (enää) viedä sinne "metsään" edes kunnan maalle, vaan ne tulee toimittaa viherjätteiden kaatopaikalle. Eikä maksa mitään muuta kuin kuskaamisen vaivan. Verrattain hyvin on tämä kehoitus toiminut: viherjätteiden kärräyspiste on - jos ei heti, niin viimeistään vähitellen - vaihtunut ja viherjäte-/risukasat ovat talojen ja tonttien liepeiltä kadonneet tai ainakin vähentyneet.

Helppo on aina perustella näitä tällaisia - yleisesti ottaen myös hyvin toimivien käytänteiden ja palvelujen muuttamista - juuri sillä, että muutamat yksittäiset piittaamattomat kansalaiset laiminlyövät ohjeistusta ja toimivat vastoin sääntöjä. Toisaalta kannattaisi antaa reilusti painoarvoa sille, että suurin osa hoitaa leiviskänsä tälläkin kohtaa asianmukaisesti, ja että ovat tyytyväisiä parhaillaan ja sellaisenaan jo olemassa olevaan. Kaikkea ei pidä eikä tarvitse mennä muuttamaan.
Eeva HarjuVS: Nyt alko risumiestä ahdistaa: 16.10.2018 9:36

Hyvän asian otit esille, Marko. Toivonkin että pidät asiaa esillä ennen kuin tämä on 'maalissa' ja sitten ihmetellään... kuinka tässä näin kävi. Olen usein / useille kehunut meidän palveluita jätehuollosta. Teollisuustielle on helppo viedä ja saa hyvää palvelua. Kiitos. Samoin risut / puutarhajätteet on ollut helppo viedä niille määrätyille paikoille. Risuja niille viejille jotka ei ymmärrä ohjeita, ja siitä saamme kaikki sitten kärsiä.
Joutsan Seutu