Index >> Yleinen keskustelualue >> Joutsan Vesihuolto OyLähetä vastaus viestiketjuunVastaa ketjuun
Lähettäjä:Viesti:
Minna LaitinenJoutsan Vesihuolto Oy: 8.9.2018 14:54

Hienoa toimintaa Joutsan Vesihuolto Oy! Nyt on juuri oikea hetki korottaa puhtaan veden käyttömaksua, mitähän tästä likaisesta pitäisi maksaa? Suomalaisen vesijohtoveden laatua on aina kehuttu, mutta nykyään tuntuu näitä ongelmia olevan joka paikassa. Ehkä on viisainta jatkossa keittää vesi aina ihan vaan varmuuden vuoksi. Missä mättää? Toiminta ei ole luottamusta herättävää.
Sarita LeppänenVS: Joutsan Vesihuolto Oy: 10.9.2018 9:21

Samaa mieltä Minna Laitisen kanssa. Ja vesiosuuskuntien pitää ilmoittaa asiakkailleen millä tavoin tavoin korvaavat saastuneen veden aiheuttamat haitat ja kulut. Joko keittelet kattilakaupalla vettä ja odottelet jäähtymistä tai pakkaat kanisterit autoon ja lähdet hakemaan vettä. Hankalampi juttu, jos ei ole autoa.
Myös tiedottamiseen liittyvistä parannuksista, esim. nopeuden ja kaikki alueen ihmiset tavoittamisen suhteen, pitää tulla korjauksia. Onneksi vedenlaatu ei ollut niin huono, että olisi aiheuttanut sairastumisia. Kuka silloin olisi vastannut lääkäri- ym. kuluista?
Tanja HentinenVS: Joutsan Vesihuolto Oy: 16.9.2018 10:10

Minä en jaksa stressata tästä tilapäisestä haitasta, minkä veden keittäminen on aiheuttanut. Meidän taloudessamme on kaksi ihmistä, kolme koiraa ja neljä kissaa, jotka kaikki käyttävät joko keitettyä tai vedenjakelupisteestä noudettua vettä. Koirille tarhaan haemme kerran viikossa tongallisen vettä. Muun juomaveden kanssa suurin ongelma on, että muistaa vain huolehtia siitä, että keittää uuden erän, ennen kuin edellinen on käytetty.

Vesi kuitenkin tulee ja menee ja sitä voi käyttää muuna talousvetenä huoletta. Kannattaisi itse kunkin ehkä pysähtyä suhteuttamaan vetemme puhtautta maailmanlaajuisesti.
Sarita LeppänenVS: Joutsan Vesihuolto Oy: 17.9.2018 12:41

Tällä hetkellä ei tule mieleen "pysähtyä suhteuttamaan vetemme puhtautta maailmanlaajuisesti". Mietin sitä sitten, kun voin ottaa lasiin vettä hanasta juodakseni. Jos maksat hanasta tulevasta vedestä, pitää sen myös olla puhdasta ilman keittelyä.
Paula MajaVS: Joutsan Vesihuolto Oy - veden laatu: 17.9.2018 21:35

Joutsan veden maku on heikkoa normaalioloissakin (ainakin Pohjois Hartolan Vesiosuuskunnan alueella) verrattuna Helsinkiin ja huomattavasti heikompaa verrattuna Kuusamon veteen (erinomaista).

Luin vesiosuuskunnan sääntöjä ja siellä on lähes mahdotonta vaikuttaa mitenkään. Myös annettuun palauutteeseen vastataan, jos vastataan ammuvainaan-tyylillä. Minusta myös kunta voisi pyrkiä vaikuttamaan, onhan vesi oleellinen osa elämäämme.
Ritva LaitinenVS: Joutsan Vesihuolto Oy: 23.9.2018 10:47

Tiedon kulku minuakin ihmetyttää näin vakavassa asiassa. Jos karhu jossain juoksee tiellä, siitä kyllä tiedotetaan s.o.s.-äänimerkin kanssa TV-vastaanottimissa mutta vedenkeittokehotusasia pitää itse kaivaa netistä ellei kuule sattumalta tuttavilta asiasta, niinkuin minä kuulin. Minusta tämä on kuitenkin niin vakava asia että se pitää tiedottaa niin että kaikki sen varmasti saavat ajoissa. Holtitonta ja välinpitämätöntä touhua.

Suomessa on toimiva infrastruktuuri?! Kohta (ellei jo nyt)se on haikea muisto vain. Asiasta pitää pitää meteliä! Se on oikeasti sitten ihan turha itkeä, kun paskat ovat housuissa. Pitääkö meidän ihan vain solidaarisuudesta kehitysmaille ruveta itse hankkimaan viruksia ja vatsapöpöjä itsellemme?
Joutsan Seutu