Index >> Yleinen keskustelualue >> Kunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteeritLähetä vastaus viestiketjuunVastaa ketjuun
Lähettäjä:Viesti:
Anneli LajunenKunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteerit: 10.3.2018 9:21

Olen seurannut keskustelua ja kunnassa käsiteltyä Terttu Hentisen oikeudellista laskujupakkaa ihmetyksellä. Kun kysymyksessä on henkilö, jolle on aikaan haettu maksullinen titteli eli kunnallisneuvoksen arvonimi, herää kysymys millä kriteereillä Joutsan Kunta on puoltanut ko. henkilön arvonimeä.
Mielestäni tällainen arvonimi velvoittaisi kantajansa olemaan sosiaalinen, sovitteleva, tasapuolinen, muita kunnioittava jne.., mutta kun olen seurannut Terttu Hentisen käytöstä kunnassa, ei edellä mainittuja ominaisuuksia näin kaukaa katsoen löydä hänestä edes tehokkaalla suurennuslasilla tarkastellen.
Antti NieminenVS: Kunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteerit: 13.3.2018 22:57

Eipä nyt mennä henkilökohtaisuuksiin. Jos asiat riitelee, eikä niitä vuosienkaan kuluessa saada sovituksi, älkäämme ruvetko täällä some-palstoilla viemään asioita henkilökohtaiselle tasolle. Se ei varmasti edistä tätäkään asiaa, eikä näistä tölväisyistä kukaan saa parempia yöunia.
Anneli LajunenVS: Kunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteerit: 20.3.2018 6:13

Ehkä kannattaisi vähän kurkata "kuplasta" ulkomaailmaan.
Kiitos kommentista!
Pirjo MäkinenVS: Kunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteerit: 30.3.2018 17:00

Hei Anneli.
Eihän -neuvoksen arvonimeen tartte kun 1.-hakija kuka pönkittää hakemuksellaan toisen egoa ja 2.-rahaa tarpeeksi.
Kun on tarpeeks kauan osannu kähmiä valtaa ja omistaa rahaa ni voi ostaa neuvoksen arvon.

Ei siihe muuta tarvita. Miust henkilö kuka pönkittää egoaan esittäytymällä neuvokseksi tarttee sen arvonimen jotta muut varmasti huomaa hänet.
Juhani Ahokas AhokasVS: Kunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteerit: 30.3.2018 20:33

Käsittääkseni arvonimet antaa Presitentti. Suositukset antaa työnantaja. Jos tässä on jokin menettelyssä tapahtunut virhe niin kai se on oikaistavissa. Jos kuitenkin on kysymys sellaisesta arvonimestä, jossa hakemus tehdään kauppakamarille niin ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Mielestäni tässä erimielisyydessä on enemmän kysymys poliittisesta asiasta. Olen tietenkin pahoillani mutta tälle fiaskolle nauretaan Joutsan lukijoiden piirissä.
Anneli LajunenVS: Kunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteerit: 14.4.2018 10:52

Mielestäni keskustelu lähti elämään sivuraiteelle, ehkä en osannut esittää mielipidettäni riittävän selkeästi.
Ihailen kunnanhallituksen puheenjohtajan rohkeutta asettua asiallisesti vastustamaan Hentisen vaatimusta vastaan. Mielestäni tällainen ahneuden hyväksyminen olisi ollut osoitus moraalin rappeutumisesta kunnallispolitiikassa, jos tämä vaatimus olisi hiljaisesti hyväksytty. Olisi luullut, että koko hallitus olisi asettunut yksimielisesti asian taakse, näin olisi tuettu kuntalaisten yhdenvertaisuutta.
Tunnen kyllä kunnallisneuvoksen hakuprosessin menettelyn, kiitos kommenteista.
Pirjo MäkinenVS: Kunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteerit: 18.4.2018 18:30

No, nyt kun asia eteni taas pätkän ni pittäiskö laittaa kuntalaiskeräys käyntii et Rva Kunnallisneuvos sais lahjotettuu rahaa haluamaansa kohteesee? Mie ainakii oon hyvän assiin takan.
Raija RissanenVS: Kunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteerit: 19.4.2018 10:44

Hyvä, että Joutsan Seutu antoi eilisessä lehdessä puheenvuoron myös Terttu Hentiselle. Asiassa on aina kaksi puolta ja eilisen perusteella ihmettelen kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen menettelyä asiassa. Kunnallisneuvoksen arvo ei todellakaan irtoa pelkällä rahalla. Siihen vaaditaan pitkäaikainen ja ansiokas toiminta kunnassa ja maakunnassa. Arvonimistä tekee päätöksen arvonimilautakunta ja tasavallan presidentti myöntää ne.
Joutsan Seutu