Index >> Yleinen keskustelualue >> Oravakiven rannatLähetä vastaus viestiketjuunVastaa ketjuun
Lähettäjä:Viesti:
Eija NymanOravakiven rannat: 22.11.2017 19:22

On todella omituista että Joutsassa harkitaan teollisuutta järvenrantaan ja mitä kauneimmalle paikalle, Oravakiveen.
Eikö teollisuus pidä sijoittaa sivummalle? Sitähän on jo Teollisuustiellä, Karimäessä, sekä Raviradan vastapäätä.
Miksi tontteja ei myydä mökkitonteksi? Joutsa tarvitsee lisää kesäasukkaita.
Joilta kunta ja paikalliset liikkeestä saavat lisätuloja.
Jukka HuikkoVS: Oravakiven rannat: 28.11.2017 7:49

Oravakiven kaavaa on valmisteltu jo useita vuosia (ns. yli valtuustokausien) ja se saatiin nyt syksyllä hyväksyttyä kunnanvaltuustossa.

On tärkeää huomata, että kaava osoittaa teollisuuden rakentamispaikat Nelostien varteen, ei Oravakiven rannoille. Lisäksi kaavassa on edellytetty, että toiminnasta ei aiheudu ympäristöhäiriöitä.

Varsinaisilta rannoilta ja niiden lähettyviltä kaava osoittaa alueita asumiseen (rantarakentamispaikkoja) sekä alueita mm. kaupallisille palveluille.

Kun alue on jatkossa kunnan omistama, on kaavaa luonnollisesti mahdollista omilla päätöksillä muuttaa, mikäli tarve tai kysyntä sellaista vaatii.

Kaavasta saa lisätietoa http://www.joutsa.fi/tekninenosasto/kaavoitus/ sekä tekniseltä johtajalta. Alueen kehittämistä viedään eteenpäin Ytyä-hankkeen Veli-Pekka Heikkisen sekä kunnanjohtajan voimin.

Jukka Huikko
Kunnanhallituksen pj.
Aila NiinikoskiVS: Oravakiven rannat: 30.11.2017 11:07

Seurakunta myy kaavoitettuja tontteja Iso-Säynjärven rannalta. Joutsan seurakunta tarvitsee ehdottomasti tuloja. Tontit on kaavoitettu lähes 10 vuotta sitten.
Sami HeinoVS: Oravakiven rannat: 30.11.2017 13:36

Seurakunnan tontit Iso-Säynäjärven rannalla eivät ole vertailukelpoisia Oravakiveen kaavailtujen tonttien kanssa. Seurakunnan tontit ovat hienoja "erämaatontteja" mutta ne on kaavoitettu loma-asumiseen eikä alueelle ole tulossa yhdyskuntatekniikkaa.

Vesistöjen koossa on myös iso ero. Nykyään ostajat usein edellyttävät hyviä veneilyreittejä.

Yksi ongelma seurakunnan tonttien myynnissä on myyntiluvan saamisen huomattavan pitkä käsittelyaika. Tähän toivottavasti saadaan muutos.
Juhani AhokasVS: Oravakiven rannat: 5.12.2017 23:46

Näinhän nämä vuodet ovat vierineet. Silloin kun tonttia etsimme Tokmannille, niin mielipiteeni oli, että tämä puoli tiestä, jossa on nyt ABC, olisi näkyvyytensä puolesta sopiva yrityksille. Mutta päättäjät ja maailma muuttuu. Uskoakseni Joutsa ei myös logistiikan puolesta voi tarjota parasta mahdollista vaihtoehtoa.
Joutsan Seutu