Index >> Yleinen keskustelualue >> Asialliset hommat tulee hoitaaLähetä vastaus viestiketjuunVastaa ketjuun
Lähettäjä:Viesti:
Kalle WillmanAsialliset hommat tulee hoitaa: 19.11.2017 11:21

Kun Perusturvalautakunnassa käsiteltiin 16.11.207 Joutsan Hyvinvointikertomusta, huomasin tilastoista, että avohoidon lääkärissäkäynnit olivat vähentyneet 30 % Seututerveyskeskuksen aloitettua täällä toimintansa. Tarve ei kuitenkaan näytä vastaavasti vähentyneen, kun ei-kiireellisiä vastaanottoaikoja ei useinkaan pystytä antamaan lainkaan.
Tuli tietysti mieleen, ovatko kunnan edustajat Seututerveyskeskuksen Järjestämistoimikunnassa ja Johtokunnassa yrittäneet vaikuttaa asiaan. Johtokunnan tehtävänä on tehdä palvelusopimukset kuntien kanssa, laatia toimintasuunnitelma ja talousarvio ja huolehtia palvelutuotannosta. Luin Johtokunnan pöytäkirjoja ja huomasin kummastuksekseni, ettei Joutsan nimeämä jäsen eli perusturvajohtaja ollut osallistunut ainakaan kokouksiin 25.10.2017 eikä 15.11.2017. Paikalle 25.10. ei ilmaantunut varajäsentäkään ja kokoukseen 15.11. ilmaantui varajäseneksi Multian edustaja, joskin vain siinä kohdassa kun Seututerveyskeskuksen toimitusjohtajalle päätettiin myöntää takautuvasti 10 prosentin palkankorotus.
Joutsa ostaa Seututerveyskeskukselta vuodessa palveluja 5 miljoonalla eurolla. Kun tässä järjestelmässä ostaja pääsee vaikuttamaan myyjän toimintaan, mahdollisuutta pitää käyttää aktiivisesti hyväksi.
Tätä mieltä on
Kalle Willman
Joutsa
Joutsan Seutu