Index >> Yleinen keskustelualue >> Vanhaa, mutta ajankohtaista asiaa vuodeosastostaLähetä vastaus viestiketjuunVastaa ketjuun
Lähettäjä:Viesti:
Jarmo LiukkonenVanhaa, mutta ajankohtaista asiaa vuodeosastosta: 11.8.2017 11:03

Seututerveyskeskusta perustettaessa on rakennettu malli, jossa on kolme laajempaa palvelua tuottavaa yksikköä (Laukaa, Keuruu ja Joutsa).

Tätä mallia ollaan siis ajamassa alas Joutsan seudullisen terveyskeskuksen vuodeosaston osalta. Nykyinen toimija seututerveyskeskus sairaanhoitopiirin myötävaikutuksella ajattaa Joutsan seudullisen vuodeosastotasoista hoitoa tarvitsevat potilaat Laukaaseen. Tilanne ei ole siis mihinkään muuttunut.

Joutsan seudun asukkaiden mielenilmaus vuodeosaston säilyttämisen puolesta (yli 1500 nimeä adressissa) ei saanut mitään vastakaikua nykyiseltä toimijalta seututerveyskeskukselta.

Tuskin perustettu palvelurakennetyöryhmäkään saa seututerveyskeskuksen ja sairaanhoitopiirin kantaa asiassa muuttumaan. Nähtäväksi jää. Mitään tarkempaa tietoa minulla ei selvityksestä ole, sen saamme sitten lukea valmistuvasta selvityksestä vielä tämän syksyn aikana.

Nykyisen toimijan kanssa mahdollisesti tulevaan maakuntaan siirryttäessä, meidän seudullisen terveydenhuollon palvelukokonaisuuden tasosta neuvottelee maakunta tulevan toimijan kanssa, joten vuodeosaston säilymisen kannalta peli olisi menetetty.

Nyt ajattelussa on käännettävä uusi lehti ja tarvitaan rohkeutta tutkia mahdollisuutta tehdä sopimus Joutsan seudullisen terveyskeskusyksikön ja lisäksi mahdollisesti myös kotipalvelun tuottamisesta jonkun yksityisen toimijan kanssa. Tässä palvelukokonaisuudessa voisi mukana halutessaan olla myös Luhanka.

Itsenäisesti neuvotellen ja sopien, tarvitsemistamme palveluista, yksityisen toimijan kanssa,voimme turvata muuntuvan vuodeosaston (muutakin toimintaa kuin vain perinteistä vuode-osasto toimintaa) säilymisen seutukunnallamme.

Muuntuva vuodeosastotasoinen palvelu toisi mahdollisuuden mm. kotisairaalatoiminnan pyörittämiseen sekä toisi helpotusta yöpäivystyksen järjestämiseen ja kustannuksiin, mikäli mahdollinen uusi toimija hoitaisi myös kotipalvelun.

Lisäksi voisimme itse osallistua sopimuskumppanimme kanssa meitä koskevien palveluiden toteuttamisneuvotteluihin mahdollisesti tulevan maakunnan kanssa.

Nyt on aika siis tutustua muihin vaihtoehtoihin ja tehdä se avoimin ja vastaanottavin mielin.
Kalle WillmanVS: Vanhaa, mutta ajankohtaista asiaa vuodeosastosta: 26.8.2017 21:57

Hyvä Jarmo! Paina päälle!
Hannu LehtonenVS: Vanhaa, mutta ajankohtaista asiaa vuodeosastosta: 30.9.2017 18:45

Äärimmäisen tärkeä asia joutsalaisille, myös muille seutukunnan oleville ja tuleville asukkaille. Joutsassa on tarpeen toimiva pth:n yksinkö, jossa on myös riittävä vuodeosasto. Miettikää, mitä merkitsee olla maakuntaa kierrätettävä kiertopalkinto, kun vuodeosasto hoito on tarpeen, kaikki paukut pth: saamiseen!
Joutsan Seutu