Index >> Yleinen keskustelualue >> Joutsan kärkipuheenjohtajuudet tulee hajauttaaLähetä vastaus viestiketjuunVastaa ketjuun
Lähettäjä:Viesti:
Marko NikkanenJoutsan kärkipuheenjohtajuudet tulee hajauttaa: 4.5.2017 16:33

Nyt itse kuntavaalien sulattelun jälkeen mielenkiinto on vahvasti siirtynyt siihen osioon, miten paikkoja ja erityisesti puheenjohtajuuksia jaetaan. Selvää on, että Joutsassa jo pelkän vaalituloksen perusteella ns. kärkipuheenjohtajuudet - kunnanvaltuusto & kunnanhallitus - pitää ehdottomasti hajauttaa, eli ei missään nimessä enää molempia jatkossa yhdelle puolueelle kuten tällä hetkellä tilanne on. Ja kun vielä molempien em. elinten vasaranvarteen löytyy erinomaisen pätevä, kätevä ja sopiva henkilö, niin sitä suuremmalla syyllä.

Itseoikeutettuna Joutsan kunnanvaltuuston johtoon Keskustan ääniharava Heikki Kuurne ja yhtälailla suvereenisti nimenomaan Kokoomuksen Jukka Huikko kunnanhallituksen puheenjohtajaksi.

Vasta tämän jälkeen punnitaan faktisesti se, halutaanko ja pystytäänkö tällä paikkakunnalla tekemään yhteistyötä, ja vieläpä siinä kuuluisassa hyvässä ja rakentavassa hengessä - joka muutoin jää todennäköisesti vain ja ainoastaan sanahelinäksi.
Sami HeinoVS: Joutsan kärkipuheenjohtajuudet tulee hajauttaa: 9.5.2017 23:16

Hyvä avaus ja allekirjoitan tuon täysin. Pienen piirin sisällä tapahtuva asioiden valmistelu tahtoo aina välillä karahtaa kiville ja lopputuloksena on pöydälle jätettyjä päätöksiä. Toivottavasti paikkaneuvottelut sujuvat hyvässä ja avoimessa hengessä ja kaikki osapuolet kunnioittavat lopputulosta.

Vaaleissa mitataan luottamusta ja ehdolle lähtö on siksi hyvin rohkea teko. Äänimäärien huomioiminen paikkajaossa olisi kuitenkin ensiarvoisen tärkeää ja toisi parhaiten esiin kuntalaisten tahdon. Keskeisin toimija koko paletissa on kunnanhallituksen puheenjohtaja. Sille pallille ei pitäisi olla mitään asiaa ilman kuntalaisten erityisen vahvaa mandaattia.
Joutsan Seutu