Viimeinen tahto

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #26259 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Tämän lehden verkkoversiossa kerrotaan, kuten aihetta onkin, että olen vienyt Hasan pariskunnan kunnalle testamenttaamien varojen epäilemäni väärinkäytön selvittämisen loppuun asti viranomaisissa. Uskoni oikeusvaltioon on tässä asiassa mennyt.
  ”apulaisoikeusasiamies katsoo, että kantelun tekijällä olisi ollut mahdollisuus tehdä arvostelemastaan päätöksestä kunnallisvalitus hallinto-oikeuteen”. Näyttää siltä, että oikeusasiamies ei tunne Perintökaarta, joka toteaa, että yleishyödylliseen tarkoitukseen tehdyn testamentin tarkennemääräyksen rikkomisasiassa AVI:n tehtävänä on ajaa asiaa käräjäoikeudessa. Siitä ei voi tehdä kunnallisvalitusta.
  Kun perusturvalautakunta hylkäsi oikaisuvaatimukseni, esittelijä perusteli hylkäystä sillä, että Seututerveyskeskus maksaa kalusteista vuokraa. Eli testamentti olisi muutettu rahoiksi kunnalle.
  Nyt perusturvajohtaja kertoo lehdelle aivan uusia tietoja: ”Palvelukeskus Jousen Koivula-siipeen remontoitavaan sakuko-yksikköön hankittavat kalusteet tullaan sijoittamaan osin Jousen tiloihin, osin Jousen ja sakukon yhteiskäytössä oleviin tiloihin… muun muassa uusitaan Jousen juhlasalin kalusteet sekä Jousen ja sakukon yhteisten aulatilan ja henkilökunnan ruokailutilan kalusteet. Lisäksi testamenttivaroilla aiotaan Kääriäisen mukaan kalustaa Jousen saattohoitoon tarkoitettu huone”. Nyt Kääriäinen tuli antaneeksi väärän todistuksen asiassa. Jos tämä olisi ollut aiemmin tiedossani, en tietenkään olisi tähän valitusrumbaan ryhtynyt. Hänen pitäisi hävetä näitä nyt keksittyjä selityksiä!

  #25822 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Tapahtui vielä: Kunnanhallitus käsitteli 22.2.2021 §43 hallintokanteluani Hasojen testamenttivarojen todennäköisestä väärinkäytöstä. Toivettani asian palauttamisesta perusturvalautakuntaan ei hyväksytty. Härskiä oli, että kanteluani ei ollut esityslistan liitteenä eikä jaettu jäsenille. Kyseessä lienee esittelijän tekemä virkavirhe. Virhettä ei myöskään suostuttu korjaamaan. Se siitä avoimuudesta! Kunnan sisällä en voi enää asialle muuta tehdä. Siksi olen tehnyt testamenttivarojen virheelliseksi epäilemästäni käytöstä kantelun Eduskunnan oikeusasiamiehelle. Seurataan …

  #25001 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Testamenttiasiassa taas tapahtui: AVI ilmoitti ettei Joutsassa ole vanhainkotia. Mikähän taho lienee semmoista kertonut? Meillä on edelleen Huuponhovi, joka lain edessä on vanhainkoti. Lisäksi on kaksi asumispalveluyksikköä, joiksi kaksi vanhainkotia on muutettu kylttimuutoksella. Asukkaat pysyivät samoina. Eli testamenttivaroilla on olemassa kohteet, joihin ne on määrätty. Tekninen lautakunta hyväksyi vuokrasopimuksen Seututerveyskeskuksen kanssa vuodeosaston tiloista. Sen mukaan testamenttirahoilla ostetut kalut tulevat lahjoitetuiksi vuokralaiselle ilman, että niistä maksettaisiin vuokraa. Testamenttivaroja on siis lahjoitettu kaikille keski-suomalaisille ja äkillisissä tapauksissa koko maailman ihmisille. Ei tainnut olla Impi ja Tauno Hasan tarkoitus!

  #24400 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Taas tapahtui kun AVI ilmoitti 23.12.2020 päätöksensä kanteluuni. AVI:n mukaan kunta voi käyttää Impi ja Tauno Hasan testamenttirahoja kalusteiden ostoon uudelle ulosvuokrattavalle vuodeosastolle. Mitään hallintolain edellyttämiä perusteluja ei oltu keksitty. Tein päätöksestä reklamaation (lat. takaisinkaakatus) eli moitin päätöstä ja vien asian ylemmille laillisuusvalvojille. Näin eräät juristit minua kehoittivat tekemään. Kerron taas sitten lisää.

  #24287 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Jatkumoa Hasan pariskunnan testamenttivarojen käytöstä: 16.12.2020 Perusturvalautakunta päätti äänestyksen jälkeen, että varoja kaytetään 120.000 euroa SAKUKOn kalusteisiin. Varajäseneni sai äänestyksen aikaan ja enää neljä jäsentä ja esittelijä jäivät vastuullisiksi. Esittelytekstissä kerrotaan, että testamenttivaroilla hankitaan irtaimet kalusteet. Päätöksestä ei käy ilmi ovatko kyseessä irtaimet vai kiinteät kalusteet vaiko molemmat. Tulevan vuokralaisen (ei sopimusta) toimitusjohtajan mukaan kyseessä ovat irtaimet. Kuka siis maksaa kiinteät? Jotta käräjillä ei tarvitsisi käydä, pyysin kunnanhallituksen puheenjohtajaa käyttämään otto-oikeutta ja puhaltamaan tämän moraalittoman pelin poikki. Saapi nähdä uskooko.

  #23626 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Jatkokertomusta Hasojen testamenttivarojen puhaltamisesta: Talous- ja hallintojohtaja ilmoitti minulle 13.11.2020, että olinkin ollut esteellinen edellä mainitussa lautakunnan kokouksessa ja että seuraavassa kokouksessa asia käsitellään uudelleen eli hylätään ilman minua.En ollut esteellinen, koska minulla ei ole mitään henkilökohtaista etua ajettavana. Surkuhupaisaa asiassa on se, ettei testamentin tarkoitemääräyksestä voi tehdä oikaisuvaatimusta lautakunnalle eikä valitusta hallinto-oikeuteen.Siten sitä ei olisi saanut käsitellä lautakunnassa lainkaan.Otteen ja valitusosoituksen kuitenkin sain! Minä pyydän ja AVI voi osoittaa sopivan henkilön ajamaan asiassa kannetta kuntaa vastaan käräjillä. Puhallus: kunta tulouttaa yhteiseen kassaansa Seututerveyskeskukselta perityssä vuokrassa testamentista otetut rahat.Moraalia!!

  #23599 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Tein oikaisuvaatimuksen asiassa 4.11.2020 kokoukseen.Kukaan ei perusturvalautakunnassa kannattanut hylkäämisesitystäni. Päätös on selkeästi vastoin Impi ja Tauno Hasan jälkisäädöstä, jossa varat määrätään vanhainkodille. Meillähän Huuponhovi on varsinainen vanhainkoti ja Palvelukeskus Jousi jatkaa palveluasumisyksikkönä vanhainkodin toimintaa.Kohteita siis olisi.Sen sijaan Koivulaan saneerattava vuodeosasto tulee kunnan hyväksymän päätöksen mukaisesti palvelemaan koko Keski-Suomen kaikenikäisiä ja -kokoisia ihmisiä.Se ei toki ollut testamentin tarkoitus. Kyllä Seututerveyskeskus pystyy maksamaan omat kalusteensa. Itse teen hallinto-oikeudelle valituksen ja toimeenpanokieltopyynnön.Moraalia!

  #23044 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Perusturvalautakunnan syyskuun kokouksessa tapahtui vielä pahempi kyseisen testamentin tarkoituksen vääristäminen. Lautakunta päätti vastoin eriävää mielipidettäni, että tulevaan SAKUKO-osastoon eli seututerveyskeskuksen vuodeosastolle ostetaan kalusteita 120.000 eurolla. Senhän vuokraa keskussairaalan liikelaitos kaikenikäisten kahdeksan kunnan asukkaiden käyttöön. Lieneekö testamenttivarojen jakaminen liian helppoa?

  #22973 Vastaa
  Iiris Ilmonen
  Vieras

  Työsuojelutarkastuksessa oli todettu, ettei hoitajien turvana oleva hoitajakutsu- ja henkilöturvajärjestelmä ole nykysäädösten mukainen. Nyt testamenttivaroilla, jotka Tauno ja Impi jättivät käytettäväksi mummojen ja pappojen hyvinvoinnin lisäämiseen, maksetaan tämä käyttötalousmeno. Näinkö edesmenneet tahtoivat??

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Viimeinen tahto

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">