Viime hetken yritys kaataa demokratia

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #26978 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Kuntalain mukaan kunnan valtuusto tekee johtajasopimuksen kunnanjohtajan kanssa, kunnanhallitus johtaa kuntaa ja kunnanjohtaja kunnanhallituksen alaisena johtaa kunnan hallintoa, taloudenhoitoa ja muuta toimintaa. Kunnanjohtajan tehtäviä ei voida vähentää niin, että kunnanjohtajan lakisääteinen asema hallinnon johtajana vaarantuu (Harjula-Prättälä: Kuntalaki- Tausta ja tulkinnat). Nyt kepu ja demarit viime hetkillä yrittävät sitä:
  Kunnanhallituksen enemmistö tuo esityksen Joutsan valtuuston viimeiseen kokoukseen 7.6.2021, jonka mukaan hallintosääntöä muutetaan siten, että kunnanhallituksen puheenjohtaja ”vastaa siitä, että johtoryhmän kanssa käydään vuosittain arviointikeskustelut ja yhdessä valtuuston puheenjohtajan kanssa päättävät työn painopistealueet, vastuualueet, sekä johtoryhmän työsuhde-edut” eli palkankin. Tämä merkitsee päätösvallan täydellistä kaappaamista valtuustolta kunnanjohtajan suhteen ja kunnanhallitukselta sekä kunnanjohtajalta kahdelle luottamushenkilölle. Joutsassa ei ole pormestarimallia, joten kunnanhallituksen puheenjohtajakaan ei voi olla virkamies.
  Mainitut luottamushenkilöt eivät siis ole virkamiehiä, mutta tekisivät hallintopäätöksiä? Entä jos olisivat erimielisiä? Hallintosäännössä ei ole mitään mekanismia erimielisyyden ratkaisemiseen. Jos esitys hyväksyttäisiin, kunnanjohtajan ja johtavien virkamiesten asema tulisi mahdottomaksi, kun kunnanjohtajalla ei enää olisikaan valtaa johtaa alaistensa työskentelyä. Täysin mahdoton tilanne siis syntyisi.
  Kaikkea valtapuolueiden vallanhimo Joutsassa teettääkin!

  Kalle Willman kuntavaaliehdokas Kokoomus

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
Vastaa aiheeseen: Viime hetken yritys kaataa demokratia

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">