Vieläkö löytyy luottamusta?

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #29299 Vastaa
  Rauno Ahola
  Vieras

  Eiköhän tämä paskan jauhaminen riitä, antakaa poliisille asian hoito tiedoksi, koska ette ole tuomareita, on aivan turhaa syytellä meitä selvityksistä.
  Tämä paikallislehden suhtautuminen on vähän ihmeellistä entisen lääkärin ja toisen lehden päätoimittajan näkemyksistä Joutsan kunnan kehittämisessä, pelkkää negatiivistä kirjoittelua!
  Jos nämä henkilöt saa jatkaa entisen tyylin mukaista käytäntöä, on eri puolueiden edustajien syytä ottaa ohjat käsiin, näin ei voi jatkua!

  #29232 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Rauno Aholalla on kummallinen käsitys normaalista menettelystä. Valtuustomme puheenjohtaja ja kunnanjohtajamme eivät siis kuntien kokouksessa tuoneet esille valtuustomme päätöstä jatkaa Aster-tietojärjestelmän hankintaa. Valtuuston päätöksen uhmaaminen jatkui sitten sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksessa 15.10.2021 §7, jossa Aster-hanke päätettiin yksimielisesti ottaa päiviltä. Joutsaa kokouksessa edustivat Heikki Kuurne ja Marianne Luukkanen. He eivät totelleet valtuustomme päätöstä panemalla pöytäkirjaan eriävää mielipidettä. Valtuustomme käyttää korkeinta päätösvaltaa kunnassa. Mainittujen kolmen henkilön olisi tullut toteuttaa kunnan kanta. Näin ei tapahtunut. Seuraamukset?

  #29209 Vastaa
  Rauno Ahola
  Vieras

  Koko kirjoittelu on ollut harhaan johtavaa. Nyt on kunnanjohtajan selviitys siitä miten asiaa on käsitelty ja hoidettu normaali käytännön mukaan. Näillä kirjoituksilla ja vääriin perusteisiin kuuluvilla kirjoituksilla on saatettu henkilöt täysin väärään muottiin. Toivottavasti kirjoittajat otatte. Opiksenne asian käsittelyjärjestyksen!!

  #29003 Vastaa
  Jukka Huikko
  Vieras

  Yhdyn ihmettelyyn tässä asiassa. Tämä tapahtumaketju on herättänyt ihmettelyä myös maakunnan päässä ja monien tuntemieni muiden kuntien luottamustehtävissä toimivien keskuudessa. Olen huolestunut myös siitä, millaista kuntakuvaa tämä antaa ulos, kun valtuuston päätöstä ei kunnioiteta – tai siitä ainakin poikettiin kovin merkittävästi.

  Vaikka itse olen asiassa sitä mieltä, että Asterin romuttaminen oli oikea päätös ja koko Asterin valmisteluprosessia sopiikin arvostella, niin valtuuston päätöstä pitää kunnioittaa. Se asettui äänestyspäätöksellä tukemaan jatkoa, mikä on äänestyksestä huolimatta yksiselitteinen tuki asialle.

  Valtuuston päätöksen mukainen toimintatapa mainitussa kuntakokouksessa olisi ollut, että keskeyttämisen osalta Joutsa olisi jättänyt valtuuston päätöksen mukaisesti eriävän mielipiteen. Vaatimusta SHP:n johdon luottamuksen palauttamisesta sen sijaan Joutsa toki olisi edustajiensa toimesta voinut tukea.

  Suurelle yleisölle on jäänyt tuntemattomaksi tapahtumaketju valtuuston kokouksen jälkeen. Esitän toiveen, että paikallislehti sitä avaisi.

  Ns. taustakeskustelujen perusteella olen käsityksessä, että kuntakokouksen ja sen antaman klausuulin merkitystä on sittemmin paikallisten politiikkojen ja virkamiesten toimesta vähätelty. Jos näin, niin tällainen vähättely herättää sekin ihmeellistä. Kuntakokoukset ovat juuri tämäntyyppisissä asioissa huomattavia keskustelu- ja linjauselimiä.

  Koska näin merkittävässä asiassa on poikettu kunnanvaltuuston, pitäjän ylimmän päätöselimen päätöksestä, kannattanee asiaa puida puhtaaksi myös puheenjohtajiston kesken. Lienee näet selvää, että seuraavassa valtuustossa asia nousee julkiseen keskusteluun.

  Miksi asia sitten on merkittävä? Siksi, koska kyse on kunnanvaltuuston arvovallasta. Jos tällainen toimintatapa yleistyy, niin valtuuston päätöksillä voidaan pyyhkiä pöytää siellä ja täällä. Suuntaus tosin ei ole uusi. Kunnalla on voimassa esimerkiksi kuntastrategia ym. strategioita. Päätöksenteon eri tasoilla nämä valtuuston tekemät linjaukset ja arviointi niiden toteutumisesta tahtovat kuitenkin unohtua.

  #28953 Vastaa
  Sami Heino
  Vieras

  Tämä on kyllä aika erikoinen toimintamalli. Enpä ole aiemmin kuullut että valtuuston päätös muutetaan jonkun henkilön toimesta. Olisi ihan mielenkiintoista tietää kenelle tämän valtuuston päätöksen julkituominen kokouksessa on kuulunut ja miksi näin on toimittu. Itse olettaisin sen kuuluvan kunnanjohtajalle mutta varma en voi olla. Kyseessä on sen verran harvinainen demokratiaa murentava ja hyvää hallintotavan vastainen toimi että sitä olisi syytä vähän avata meille tavallisille äänestäjillekin. Toivoisin Harrin ottavan tästä kopin.

  #28798 Vastaa
  Harri Dammert
  Vieras

  Kalle kirjoittaa jälleellen täyttä asiaa, mietinpä tässä mikä on Nissisen agenda

  #28792 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Joutsan valtuusto hyväksyi kokouksessaan maanantaina 27.9.2021, muiden kuntien päätöksistä poiketen, sairaanhoitopiirin Aster- tiedonhallintajärjestelmähankkeen jatkamisen. Kyseessä oli siis luvan antaminen, eri laskentatavoista riippuen, 128 – 155 miljoonan euron käyttämiseen Keski-Suomen hyvinvointialueen tulevista rahoista. Myös valtuustomme puheenjohtaja äänesti luvan antamisen puolesta.
  Nyt jo keskiviikkona samalla viikolla pidetyssä kuntien kokouksessa kaikki muut kunnat olivat hankkeen torppaamisen kannalla, mutta puheenjohtajamme ei kysyttäessä esittänyt päätökseen eriävää eli Joutsan valtuuston mielipidettä. Hallintosäännön mukaan valtuuston puheenjohtajalla ei ole päätösvaltaa kävellä valtuuston päätöksen ylitse.
  Vieläkö valtuusto luottaa puheenjohtajaansa?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Vieläkö löytyy luottamusta?

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">