Valtuustoaloite: Puheenjohtajiston aseman vahvistaminen

 • Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 ääni, ja päivitettiin viimeksi 24.6.2019, 07:32 Jarmo Liukkonen toimesta.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #15035 Vastaa
  Jarmo Liukkonen
  Vieras

  Joutsan keskustan valtuustoryhmä jätti viime valtuustossa (17.06.2019) valtuustoaloitteen puheenjohtajiston aseman vahvistamiseksi elinkeinolautakunta/
  – jaos tyyppiseksi toimielimeksi. Puheenjohtajistoon kuuluu kaikki valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat sekä kunnanjohtaja ja hallinto -ja talousjohtaja. Valtuustoaloite kuuluu kokonaisuudessaan seuraavasti:

  Joutsan kunnanvaltuusto 17.06.2019

  VALTUUSTOALOITE:

  Puheenjohtajiston aseman vahvistaminen elinkeinolautakunta /-jaos tyyppiseksi toimielimeksi

  Puheenjohtajiston asema tämän valtuustokauden alussa on jäänyt kovin vaatimattomaksi, lisäksi elinkeinotoimintaan ja kuntamarkkinointiin liittyvät asiat eivät valtuustokauden, kahden ensimmäisen vuoden, aikana ole olleet riittävästi esillä kunnanhallituksen kokouksissa.

  Puheenjohtajiston toimintaa tulee kehittää enemmän elinkeinopolitiikan ja kuntamarkkinoinnin suuntaan, siitä tulee tehdä elinkeinolautakunnan /-jaoksen tyyppinen toimielin, jonka kokouksen alussa käsiteltäisiin elinkeinotoimintaan ja kuntamarkkinointiin liittyvät asiat. Asioiden valmistelijoina ja esittelijöinä toimisivat kunnanjohtaja ja elinkeinokordinaattori.

  Tällä hetkellä elinkeinokordinaattori on vailla lautakuntaa /toimielintä, jossa hän voisi tuoda esille elinkeinotoimintaan ja kuntamarkkinointiin liittyviä kehitysideoita, lisäksi elinkeinokoordinaattorilta on puuttunut suora yhteys johtaviin kuntapäättäjiin.

  Hallitusohjelmassa elinkeinotoiminnan kehitystoimina on elinkeinokordinaattorin toimenkuvan selkeyttäminen ja työkalujen tehokas hyödyntäminen, panostus elinkeinotoiminnan kehittämiseen, kuntamarkkinoinnin käytännön toimien käynnistäminen mm. yrityshankinta, asukashankinta, viestintä ja tiedotus.

  Elinkeinokordinaattorin toimen perustamisen (KH 02.07.2018) yhteydessä perusteluina oli mm. uusien yritysten hankkiminen yhdessä kunnanjohtajan ja luottamushenkilöiden kanssa, korostan yhdessä luottamushenkilöiden kanssa. Muita perusteluita oli olemassa olevien yritysten kehittäminen ja neuvonta, kuntamarkkinointi ja elinkeinoasioiden valmistelu.

  Toivon kunnanvaltuutettujen suhtautuvan myönteisesti keskustan esittämään elinkeinopoliittiseen kannanottoon, jolla pyritään edistämään elinkeinoasioiden valmistelua ja eteenpäin viemistä poliittisten päättäjien ja kunnan elinkeinoasioissa toimivien kuntatyöntekijöiden kanssa.

  Joutsa, 17.06.2019

  ______________________________________
  Jarmo Liukkonen
  kunnanvaltuutettu (kesk.)

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
Vastaa aiheeseen: Valtuustoaloite: Puheenjohtajiston aseman vahvistaminen

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">