Vallan kaikuja

 • Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 1 ääni, ja päivitettiin viimeksi 6.6.2019, 15:51 Eeva Harju. toimesta.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #14661 Vastaa
  Eeva Harju.
  Vieras

  Miten nykyisin voi kirjoittaa keskustelupalstalle???

  ———————————————————–

  Toimitus vastaa:

  Juuri näin.

  #14529 Vastaa
  Ansa Avikainen
  Vieras

  Miten Joutsan kunnan luottamushenkilönä kukaan järkevä ihminen kehtaa olla?
  Kallen ja Samin kirjoitukset ja myös Jukan laittaa ajattelemaan millä tasolla täällä päätöksiä tehdään, miten kuntalaiset luottaa.
  Päätöksenteossa on paljon huolimattomuuksia luottamushenkilöillä tai ei tietoa osata etsiä. Samoin Päivi Yläkolu, miten hänkin käyttäytyy, ei niitä asioita hänen käsiin suoraan kanneta. Joutsaa pitää kehittää luottamushenkilöitten eikä sulkeutua omiin nahkoihinsa ja puolueensa. (Yksi pää ei ole yksistään viisas)

  #14513 Vastaa
  Sami Heino
  Vieras

  Mainiossa kirjoituksessaan (Joutsan Seutu 29.5.2019) Jukka Huikko toi hyvin esiin joutsalaisen hallintokulttuurin ominaispiirteitä. Muutama kohta sai minutkin muistelemaan ja tarttumaan kynään.
  Maanantain 3.6.2019 valtuustossa käydään kunnanhallituksen vaali. Kunnanhallituksen toimikausi on kaksi vuotta. Viime kaudella oltiin vastaavassa tilanteessa kuin nyt. Muutamat puoluejyrät sopivat vaaliliitoista ja sen jälkeen kuntalaisten antamilla äänillä ei enää olekaan väliä. Vieläkö joku kysyy miksi ihmiset ei halua äänestää?

  Mitä vaaliliitolla sitten tavoitellaan? Valtaa ja titteleitä?
  Viime kaudella kokoomukselta vietiin hallituksen varapuheenjohtajuus ja yksi hallituspaikka kepun, demareiden ja kd:n lehmänkaupoilla. Kd myi saamansa äänet kepulle allekirjoittaneen varapuheenjohtajuutta vastaan. Varapuheenjohtajuus siirtyi kd:lle ja mikä olikaan lopputulema? Uusi varapuheenjohtaja ei tullut enää edes valituksi tämän kauden valtuustoon.

  Mikä sitten on sitä todellista valtaa? Onko se hieno titteli ja mairea hymy kokouspöydän äärellä vai taito saada osapuolet toimimaan joukkueena yhteisen hyvän vuoksi? Hallituspaikkojen uusjaolla kauden puolivälissä saadaan aikaiseksi vain epäluottamusta ja pahaa verta, jota ei tosiaan kaivata näivettyvän kunnan hallintoon.
  Kun nyt äänestystulos taas valtuustossa revitään niin mieleeni juolahti toisenlainenkin ajatus. Valtuustossa on nyt noin puolet ensimmäistä kauttaan istuvia. Onko heillä voimaa lopettaa huonot toimintamallit vai sorrutaanko ryhmäpaineen alla likaisiin vanhoihin temppuihin? Helpoin tapa mitata se olisi suljettu lippuäänestys jossa demokratia syrjäyttää ryhmäpaineen ja manipuloinnin.

  Muistoja omalta kaudelta herättivät myös Jukan huomiot valheellisista ja loukkaavista lausunnoista joita suljetuissa kokouksissa käytetään. Tulostin hiljattain pari dokumenttia kehystettäväksi tulevan taloni seinään muistuttamaan minua siitä, etten toista kertaa haaskaisi aikaani ja energiaani täysin joutaviin asioihin. Toinen dokumentti on silloisen virkamiehen pakon edessä kirjoittama lausunto ”epätavallisista toimistani luottamustehtävissä” jota johtavat luottamusmiehet sitten kunnanjohtajan kanssa olivat kokouksessaan puineet. Koko lausunto sisälti pääosin valheita lukuunottamatta sitä, että erityistä pahennusta herättävänä koettiin keskusteluni kuntalaisten ja kunnan henkilöstön kanssa. Se kun on ikävää että luottamusmies kuuntelee kuntalaisten murheita.

  Seinälleni päätyy myös Keski-Suomen seututerveyskeskuksen johtajan Päivi Ylä-Kolun sähköposti jossa hän kiristää minua kertomaan henkilökunnan jäsenten nimiä jotka olivat tuoneet esiin epäkohtia. Tekisi kuulemma minusta muutoin rikosilmoituksen. Nimiä en kertonut mutta pyysin häntä kahdesti rikosilmoituksen tekemään niin saadaan epäkohdat kunnolla pöydälle. En ole asiasta sen koommin kuullut. Esimerkkejä olisi runsaasti muitakin mutta ne jääköön tuonnemmaksi.

  Joutsalainen hallintokulttuuri on kyllä ihan oma lukunsa. Toivottavasti joutsalaiset jaksavat jatkossakin äänestää valtuustoon tuoreita kasvoja niin saadaan toimintamallit nykypäivän tasolle ja ehkä tälläkin kunnalla on vielä toivoa. Ensimmäistä kauttaan istuville toivon voimaa pysyä päätöstensä takana ja tekemään niitä rehdisti ja perustellen.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Vallan kaikuja

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">