Taas alkoi risumiestä arsyttää

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #27522 Vastaa
  Eeva Harju
  Vieras

  Olen samaa mieltä . Kyllä minuakin isosti harmittaa, kun ei näitä viherjätteitä voi viedä minnekkään. 20 € maksaa jos vie kaatikselle näitä. ?? Nyt juuri on lupiinit kukkineet ja siemenet leviää maastoon. Eikö tätä vieraslajia pitänyt hävittää? Oman tontin tienreuna tätä täynnään…. pitäisikö minun maksaa siitä ja viedä pois. En jaksa enkä taho. Sellaistakin vaihtoehtoa naapureiden kanssa mietittiin 🤔 jos kunta toisi siirtolavan ja ilmoittaisi , että sinne voi tuoda näitä ruohojätteitä. Pävä ja aika niin saatais edes osa lupiini viljelyksiä hävitettyä.
  Samalla kiitos traktorimiehelle kun puhdisti risteysalueen.

  #27506 Vastaa
  Marko Nikkanen
  Vieras

  Ollaan tässä saatu ja saataneen edelleenkin nauttia oikein vehreästä ja viherkukoistavasta, hienosta ja lämpimästä kesästä. Kaiken keskellä puut, versot, risukot, pensaat, kukkaset, rikkakasvit ja muut kasvavat rajusti, rehoittavat ja leviävät vinhasti. Etenkin omissa pihoissa ja pihapiireissä näitä viherjuttuja pitää hoitaa, karsia, nyppiä ja leikata myös näin keskellä kesää. Mutta tällä kohtaa alkaa jälleen suunnattomasti ärsyttämään se, ettei Joutsan kunta voi pitää viherjätteiden ja risujen keräyspistettään avoinna siten, että se olisi kuntalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden vapaasti ja veloituksetta ympäri vuoden käytettävissä – kuten oli joskus ns. vanhaan hyvään aikaan. Toki maksua vastaan saa vihertähteitä käydä sinne vaikka näin sydänsuvella viemässä, mutta silloin pitää jotain tahoa asioinnin tiimoilta vaivata ja kaivaa lisäksi kuvetta, mikä monen kohdalla tarkoittaa sitä, että tämän sijaan viherjätteet käydään kärräämässä metsiköihin ja puistikoihin ja sitä rataa. Tai esimerkiksi ne jäävät riesaksi – eikä niinkään silmäniloksi – pihankulmalle kasaan vartomaan syksyä ja seuraavia kunnan tarjoamia ”Hulluja risupäiviä”.

  Tiedetään siis, että Joutsan kunta suo tätä nykyä keväisin ja syksyisin ne maksuttomat risuviikot, mutta se nyt ei vaan yksinkertaisesti riitä. Mikä siinä on niin mahdottoman vaikeaa ja tuskaista, ettei kunta voi pitää puutarha- ja risujätteen keräyspistettään samalla tavalla avoinna ilman mitään erityisiä määräaikoja? Joutuuhan niitä paikkoja joka tapauksessa asianmukaisesti hoitamaan, valvomaan ja ylläpitämään. Joutsassa vedotaan helposti siihen, että on joku sääntö, asetus tai määräys, joka estää ja velvoittaa tekemään niin ja näin, mutta toisaalta jännää, että jossain muualla samaa asiaa ei tulkita samalla tavalla, eli tyyliin perin ahdasmielisesti ja yksioikoisesti. Tai sitten, että joku vie pisteeseen sinne kuulumatonta jätettä tai vaikka kiviä, niin sillähän rajoituksia yms. on hyvä perustella ja unohtaa se, että nämä ovat kuitenkin vain yksittäistapauksia, tietty valitettavia sellaisia.

  Kaikista mahdollisista viranhaltija-/luottamushenkilötason selityksistä huolimatta näen erittäin järkevänä, jopa monessa mielessä luontevana, kuntalaisia erinomaisesti palvelevana ja heitä ystävällisesti huomioivana ratkaisuna, että kunnan risu- ja viherjätepiste vapautetaan jälleen vapaasti yleisesti käyttöön ja yksinkertaisesti lopetetaan tämä jatkuva ”säätäminen” ja pyörittely tämänkin toistuvaisesti esille nousevan asian kanssa.

  Marko Nikkanen
  joutsalainen

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: Taas alkoi risumiestä arsyttää

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">