Suojatien käyttö

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #25223 Vastaa
  Eeva Harju.
  Vieras

  Noin minäkin asian näkisin. Kyllä varovaisuus pitää olla molemmin puolista. Jos katua ylittämässä huonosti liikkuva tai lapsi , niin yritän jäädä vähän kauemmas suojatiestä, että menijä uskaltaa käyttää oikeuttaan.
  Tähän ‘ liikenteelliseen’ asiaan heitän positiivisena asiana sen , että kalliiksi tullut parkkipaikka Myllytien varressa on kuitenkin hyvä juttu. Nyt, kun samalle puolelle, oikeastaan tämän jatkeeksi tulee hammashuollon tilat ja keittiö (ilmeisesti) niin parkki tila jo valmiina. Oli myös hyvä palvelus , että ?pääsemme? hyvin haudoilla käymään. Kiitos. 🤗 Srk. olisi voinut kyllä siloittaa vähän omaa osuttaan. Rollaatorin ja pyöräpotkurin käyttäjillä ongelmia siitä kulkea ja se portti….on kyllä niin kapea.🧐

  #25141 Vastaa
  Erkki Purojärvi
  Vieras

  Uskoisin Joutsan poliisien kyllä tietävän suojateitä koskevat määräykset ja kuulemani mukaan on hyvinkin aktiivisesti niihin puuttuneet, kun ovatte laiminlyöntejä havainneet.Itse suhteellisen paljonkin eri suomen kaupungeissa autolla ajaneena olen havainnut, että ko. asiassa on kaupungittain erilaisia käytäntöjä, niin autoilijoiden kuin jalankulkijoiden osalta. Takavuosina oli sanonta, joka osapuilleen oli: Näe Suomen Turku ja kuole suojatiellä.
  Lakihan kyllä määrää autoilijaa antamaan tietä suojatielle astuvalle jalankulkijalle, mutta ihan suinpäin ei kannata ajoradalle sännätä, siinä voipi mennä henki ja se tuskin omaisia hirveästi lohduttaa, vaikka oikeassa olikin. Osoittaa sen kaupunkilaisuutensa jollakin muulla tavalla.
  Liikenteessä pitää olla pelisilmää ja kannatta aina varmistaa, että toinen osapuoli noudattaa hänelle kuuluvia velvollisuuksia.Yhteispelillä tämäkin hoituu.

  #25110 Vastaa
  Severi Kaistinen
  Vieras

  Iltaa. Näin nykyään kaupunkilaisen silmin hieman ihmetyttää Joutsassa käydessä Joutsan jalankulkijoiden käyttö suojateillä, ni miksi ihmeessä jäävät odottamaan tienylitystä, että auto menee ohi, vaikka autoilijan pitäisi antaa tietä suojatiellä jalankulkijalle. Menee hieman ristiin väistövelvollisuus. Mielestäni Joutsan poliisi voisi asiaan perehtyä tarkemmin, kuka on väistämisvelvollinen.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Suojatien käyttö

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">