Sairaalanrantaan asuinalue sote- ym. rakentelun sijaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #10708 Vastaa
  Ansa Avikainen
  Vieras

  Joutsa tarvitsee hyvän ja toimivan terveyskeskuksen,vuodeosastoineen.Joutsa – Luhanka molemmat kunnat tarvitsee vuodeosaston.Vuodeosaston henkilökunnan pitää olla hyvin koulutettuja silloin työ onnistuu hyvin kun tietämystä on sairauksista.Rahaa pitää löytyä sairaalan rakentamiseen.Yritykset ja paikkakunnalle muuttavat on ensimmäinen kysymys onko teillä terveyskeskusta,tämä on todella tärkeä. Yritykset laskee tunteja työaikoja,työntekiöitä pakko pitää juuri minimi että sadaan pyörimään.

  Työnantajat itse ei voi lähteä työnäärestä Jyväskylään vastaanotolle kun matkoihin menee kaksituntia ja odotukset päälle,tämä on aivan liian kallista,työt kärsii.Työntekiöitten kohdalla on sama tilanne.Joutsan on kehitettävä omaa kuntaa ei sitä muut tule tekemään,vetävät kaiken pois täältä.Joutsalaisilla pitää olla oma tahdon voima ja kunnioitamme vanhuksia yrityksiä nuorisoaja lapsia että Joutsassa on oma hyvä ja palveleva vuodeosasto sekä terveyskeskus.Yritykset ja lääkäri palvelut sekä koulut.

  #10706 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Olen samaa mieltä Markon, Samin ja Mikan kanssa. Olen pidempään myös ehdottanut kyseistä Jari Lämsän suunnitelmaa toteutettavaksi. Vastaväitteenä on toisinaan esitetty sitä, että rakennusten tulee olla lähellä palvelukeskus Jousea. Siirtokuljetukset ovat kuitenkin varsin harvoja kuukaudessa. Sote-keskuksen sijoittaminen keskustaan vahvistaisi ja elävöitäisi sitä oleellisesti. Nyt se on pahasti autioitumassa.

  #10705 Vastaa
  Mika Niiniaho
  Vieras

  Olen täysin samaa mieltä Makon ja Samin kanssa niin nykyisten rakennusten peruskorjaamisesta järkevyydestä kuin siitä että kyseinen alua pitäisi ehdottomasti kaavoittaa asuntokäyttöön joko rivitaloja tai omakotitaloja rantaan ja tien viereen kerrostalo josta järvinäkymä ylemmistä kerroksista ja vähän rantaviivaa rantasaunalle. Olisi varmaan kysyntää ja kauppa kävisi toisin kun Everstinmäessä ym. kuivan maan tonteila. Oletettevasti näin saataisi muutamia paluumuuttajia ja uusia asukkaita Joutsaan.

  #10704 Vastaa
  Sami Heino
  Vieras

  Markon näkemystä on kyllä pakko kompata ja tuohon remontointi vaihtoehtoon olen edelleen sitä mieltä, että eiköhän nyt jo opittaisi muiden kuntien virheistä (ja vähän omankin). Valitettavasti tietyn aikakauden rakennustapa poiki paljon rakennuksia joita ei yksinkertaisesti kannata korjata.
  Edellinen tekninen johtaja Jari Lämsä teki hienoja avauksia tuohon rannan valjastamiseen asuinkäyttöön. Harmi jos nekin on jo vanhemmalta kaartilta unohtuneet.

  #10626 Vastaa
  Marko Nikkanen
  Vieras

  Olen jo aiemmin monessa yhteydessä jopa ääneen ihmetellyt, miksi Joutsassa ollaan kovalla höngällä toteuttamassa sote-keskukseen ja siihen tavalla tai toisella nivoutuvia rakennushankkeita nykyiselle terveyskeskuksen paikalle ns. Sairaalanrantaan. Ja hämmästellyt yhtälailla suunnitelmaa, että jonkinasteisen uudisrakentamisen ohessa nykyisiä vanhoja terveydenhuollon pytinkejä alettaisiin merkittävissä määrin peruskorjaamaan. Paljon fiksumpaa olisi tehdä tarpeen mukaan pelkästään uutta, ajanhenkeen sopivaa, energiataloudellista, kätevästi muunneltavaa ja järkevänkokoista – ja ehdottomasti jonnekin ihan muualle kuin nykyiseen kortteliin.

  Itse sijoittaisin ao. uudisrakennukset linja-autoaseman pihan reunalla toimivan grillikioskin liepeiltä yläkylän suuntaan Koulukeskukseen johtavan Perttulanpolun viereiselle suurelle peltoaukealle, eli mm. uusien palvelutalojen, Joutsan Palvelukotiyhdistyksen toimintojen sekä vanhustenkotiyhdistyksen rivareiden välittömään tuntumaan. Edellyttää toki lunastus-, kaavoitus- ym. toimenpiteitä, mutta ne varmasti kunnalta hoituisivat jos tahtotilaa löytyisi.

  Sairaalanrannan nykyiset rakennukset uusien korvaavien valmistuttua loppujenkin osalta sitten purkuun ja sinne järvenrantaan ja -näkymiin uutta erityisen potentiaalista ja varmasti kiinnostavaa asuinaluetta: yksi tai kaksi pienkerrostaloa ja/tai mahdollisesti rivitalo sekä aivan vettenäärelle muutama omarantainen omakotitontti. Siinäpä olisi sitä uutta vetovoimatekijää ja kasvunsiementä Joutsalle.

  Jos tämänhetkiset suuntimat menevät toteutukseen, niin jotain uutta siis tiettävästi tehdään ja vanhaa rakennuskantaa peruskorjataan ja valitettavasti hienon järvimaisematienoon valjastaminen muuhun kuin vakituiseen asuinkäyttöön jatkuu. Sitten skenaario, että ko. paraatipaikalla olevat kiinteistöt ja rakennukset siirtyvät jossain vaiheessa Joutsan kunnalta ulkopuolisiin käsiin – siis jonkun muun tahon omistukseen.

  Kannattaisi nyt vielä vakavasti miettiä, mitä tällä kohtaa kannattaisi oikeasti tehdä ja päättää.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Sairaalanrantaan asuinalue sote- ym. rakentelun sijaan

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">