Onko Joutsan kunnalla varaa yksityistää vanhusten hoito….

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #10694 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Voi myös kysyä, onko kunnalla varaa olla yksityistämättä? Palvelukeskus Jousi on kunnan pyörittämä tehostettua palveluasumista antava yksikkö. Paikat näyttävät olevan jatkuvasti täynnä, joten kun lisää tarvitaan, on vaihtoehtona rakentaa uutta tai myöntää palveluseteleitä kuntalaisille käytettäväksi yksityisissä palveluasumisyksiköissä. Huuponhovi on vielä laitos. Sen kiinteistö on pantu myyntiin, jottei se jää kunnan rasitukseksi maakuntauudistuksen yhteydessä.

  Perusturvalautakunnan jäsenenäkään en ole nähnyt laskelmia eri vaihtoehtojen taloudellisista vaikutuksista. Lautakunta kehoitti kunnanhallitusta hankkimaan laskelmat ennen päätösten tekemistä. Toivottavasti niin tehdään ennenkuin päätetään.

  Senioritalot ovat ihan eri asia. Joutsassahan on Myllytiellä ollut sellainen jo vuosia. Kyseessä on yksityinen kiinteistöosakeyhtiö keskellä kylää , johon on helppoa saada kotihoitoa vaikka kunnan palvelusetelillä.

  #10606 Vastaa
  Seija Tyviö
  Vieras

  Alla oleva teksti kopioitu Ylen netti sivuilta… Ja kysynkin että muistaahan päättäjät kysäistä mitä hoivapalvelut eri firmoissa maksaa. Ja kuntalaiset oletteko valmiit muuttamaan vanhana vaikka "Iirin Nevadaan" jos kunnan rahat loppuu ja pitää saada halvempi hoivapaikka, kun kuntalaisten eläkkeet ovat yleisesti 1000 – 2000 e / kk…

  Palvelutalo kaikilla mausteilla – täyden palvelun senioritalosta saa rahalla sen avun, mitä haluaa
  "Riskinä korkea hinta
  Kilpailu ikäihmisten palveluissa on kovaa, sillä viime vuosina pohjalaismaakuntiin on noussut kymmeniä palvelutaloja. Rakennuttajina ovat valtakunnalliset yritykset, kuten Attendo, Esperi Care ja Mehiläinen.

  Eniten yksityisiä taloja on rakennettu Etelä-Pohjanmaalle, noin 40.

  Johtaja Anne Jylhän mukaan asuntojen menekki on tästä huolimatta ollut hyvä. Lähes kolmannes noin 80 asunnosta on varattu. Sen sijaan ryhmäkodin 31 paikasta on varattu vasta muutama.

  Suurin tekijä lienee hinta: oman asunnon halvimmalla palvelupaketilla saa noin 1400 eurolla, mutta ympärivuorokautisesta hoivasta joutuu maksamaan yli 4000 euroa kuukaudessa. Jos edellytykset ovat kunnossa, kunta voi myöntää kuluihin palvelusetelin.

  Viranomaiset valvovat palvelujen laatua, joten asukkaalle suurin riski voikin olla juuri palvelujen hinta.

  – Jos asuminen on hyvin pitkää, riittävätkö varat, pohtii ylitarkastaja Aija Ström Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta.

  Mikäli mumman tai paapan rahat loppuvat, kyseeseen voi tulla toimeentulotuki. Viimekädessä kunnalla on oikeus siirtää asukas halvempaan paikkaan.

  – Kunnalla on aina oikeus, kun he maksavat, ottaa myös kantaa siihen mistä he maksavat, Ström perustelee."

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: Onko Joutsan kunnalla varaa yksityistää vanhusten hoito….

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">