Valtuustolle esitetyssä hankesuunnitelmassa kerrotaan, että Jouseen tehtävässä SAKUKO-osastossa työskentelee 0,6 fysioterapeuttia arkisin. Miten kyseessä voisi olla kuntoutusosasto?
Iiris on mielestäni aivan oikeassa. Rajoituslaki määrää, että yli 5 miljoonan hankkeet pitää hyväksyttää ministeriössä. Kun vuodeosastoa ei sisällytetty uuteen sote-keskukseen, niin nyt ollaankin sitä saneeraamassa 1-3 miljoonalla vanhaan Jousi-rakennukseen. Miksi Sysmä sai vuodeosaston mahtumaan uuteen terveyskeskukseensa 5 miljoonalla muttei Joutsa?
Eilisen valtuuston kokouksen jälkeen haluan palauttaa mieliinne: olen ehdottoman sitoutunut viiden miljoonan euron investointiin, jolla taataan joutsalaisille sosiaali- ja terveyspalvelut myös tulevaisuudessa. Valitettavasti en voi enemmistön kanssa olla samaa mieltä siitä, että kunnan talous kestäisi toisen, ehkä saman suuruisen investoinnin lainarahalla. Lisäksi pitää muistaa:vanhojen, palvelutuotantoon kuulumattomien kiinteistöjen käyttökulujen ja poistojen rinnalle saamme uutta kannettavaa kuormaa. Joutsalaisten – veronmaksajia ja samalla palvelujen käyttäjiä – määrä on viimeisten 10 vuoden aikana tasaisesti pudonnut n. 100 henkilöllä vuodessa. Mikäli alenevä käyrä jatkuu vuoden 2023 lopussa meitä on alle 4000. Tulevissa, meitä 30 vuotta palvelevien keskusten ja osastojen suunnittelussa tämä varmaankin huomioidaan, samoin kuin asiantuntijoiden arviot käyttäjämääristä. Silti positiivisin mielin kevättä kohden!