Nuorisoon ei luoteta

 • Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 1 ääni, ja päivitettiin viimeksi 28.10.2019, 14:13 Kalle Willman toimesta.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #18031 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Kiitos Mika reilusta kommentistasi puheenvuorooni! Salailu Joutsassa ei kohdistus kuitenkaan pelkästään nuorisovaltuuston edustajaan perusturvalautakunnassa, vaan pysyviin luottamushenkilöihin sekä lautakunnassa että kunnanhallituksessa. Tästä on ajankohtainen esimerkki tänään kunnanhallituksessa (KH) käsiteltävä Palvelukotiyhdistyksen vetoomus korvauksen saamisesta kunnan taholta huonosti hoidetusta kotihoidon palveluseteliprojektista. KH pyysi asiasta perusturvalautakunnan lausunnon, mutta minulle ei annettu oikeutta tutustua asiasta käytyjen kahden palaverin muistioon. Vedottiin liikesalaisuuksiin. Menettely ei ole lain mukainen. Laki säätää, että salassakin pidettävät asiat on annettava tutustumista varten kokoukseen osallistuville. Lautakunnalle, eikä tänään KH:llekaan, annettu liitteinä yhdistyksen lähettämiä molempia vetoomuksia, vain toinen. KH ei saa myöskään muistioita.
  On aika julistaa ”sota” salailua vastaan Joutsassa!

  #18005 Vastaa
  Mika Tupala
  Vieras

  ahaa, tuota en hokannut. Varajäsenenä minäkin vain saan kaiken käsitellyn ja käsittelemättömän materiaalin paperisena ”paksuna” nivaskana ennen kokousta – mikäli täytyy tulla.
  Suoralähetys on toki hyvä juttu, mutta on siinä huonotkin puolet. Ujoimmat eivät ehkä uskalla sitten esiintyä omana itsenään tai muutoin sanovat toisin kuin ilman striimausta..? Oisko noin tai sitten ei.. Tiettyjä salassa pidettäviä asioitahan ei tietenkään saa ennen päätöksiä päästää julkiseksi, jokin rauhanaika ja valitusaika siinä käsittääkseni on. Ei saa antaa kilpailuetua muille tms jtn sellaista.

  #17939 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Mika! Et ehkä ajatellut asiaa riittävän huolellisesti. Lautakunnan jäsenille avautuu kunnan antamilla tunnuksilla ja salasanoilla sellainen esityslista ja liitteet sekä oheismateriaali, jota muu kuntalainen ei pysty avaamaan kotikoneellaan tai tabletillaan. Jäsen voi toki avata tiedoston kotikoneellaan tai omalla läppärillään. Kunnan antaman tabletin hyvä puoli on siinä, että sen voi ottaa mukaan kokoukseen, jolloin käsiteltävät asiakirjat voi avata siellä.
  Minä luovutin takaisin kunnalta saamani tabletin, koska sitä ei saatu toimimaan meillä kotona. Niinpä joudun printtaamaan asiat paperille ja ottamaan mukaan kokoukseen.
  Nuorisovaltuuston edustajalle perusturvalautakunnassa ei ole annettu tablettia eikä oikeutta päästä yleisöltä salattuun materiaaliin. Kun kysyin kokouksessa syytä kyseiseen menettelyyn, hallituksen puheenjohtaja mainitsi syyksi epäilyn siitä, että tiedot vuotavat. Selitys on käsittämätön, koska perusturvalautakunnassa ei käsitellä mitään salattavia asioita. Yksilöjaosto on asia erikseen. Miksi vain nuorisovaltuutettu vuodattaisi? Monissa kunnissa kansalaiset voivat seurata kokousta reaaliajassa netitse. Sitä ehdotan Joutsallekin. Hartolassakin striimataan valtuuston kokoukset.
  Hyvä esimerkki vallitsevasta salailukulttuurista on perusturvalautakunnan viime kokous. Siinä käsiteltiin mm. Palvelukotiyhdistyksen ja kunnan yhteistyönä tekemää kotihoidon pilottia. Lautakunnalle kerrottiin, että puuha onnistui erinomaisesti. Vaatimuksistani huolimatta jäsenille ei jaettu Palvelukotiyhdistyksen kunnalle lähettämiä vetoomuksia asiassa, joista avautuukin aivan eri näkemys tilanteesta. Kävin lukemassa ne kunnantalolla ennen kokousta, kukaan muu jäsenistä ei. Näin edes lautakunta ei tiedä missä mennään saatikka muut kuntalaiset. Joutsankin pitäisi siirtyä nykyaikaan!

  #17805 Vastaa
  Mika Tupala
  Vieras

  Netti on kyllä nykyään jo niin oletusarvo, että miksi kunnan enään pitää niitä tablettaja jakaa? Paitsi lukiolaisille jotka niillä sitten suorittavat yo-tentit.
  Kokouspöytäkirjat jne löytyvät joutsa.fi kautta nopeasti ja helposti.

  #17683 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Kirkkoherramme kirjoitti JS:ssa 2.10.2019 otsikolla ”Jeesus antaa elämän” mm.:”Nuoret ja lapset ovat tulleet vedetyiksi ”taisteluun” ilmaston muutosta vastaan”. Eilen illalla perusturvalautakunnan kokouksessa kävi ilmi, ettei lautakunnan Nuorisovaltuuston läsnäolo- ja puhevaltaiselle jäsenelle olekkaan kunnan toimesta annettu käyttöön tablettia, kuten muille jäsenille. Siten hänellä ei ole pääsyä kaikkiin kokousasiakirjoihin. Kun ehdotin, että minun palauttamani tabletti annettaisiin hänelle, minulle vastattiin, ettei se tule kysymykseen, koska on pelättävissä tietojen vuotavan. Oli siis unohdettu vanha viisaan professorin lausuma:”kyllä sakki salaisuuden pitää, sakki vaan laajenee”. Mielestäni ja kuntalain mukaan sakin tulisikin olla koko kunnan laajuinen!

  Edellä olevat esimerkit ja myös Trumpin lausumat Gretasta osoittavat etteivät monet aikuiset luota lapsiin ja nuoriin. Kyllä nuoret ovat meitä vanhoja fiksumpia! Onneksi meidänkin jäljellä oleva tukevaisuutemme on heidän käsissään.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #18031 kohteessaNuorisoon ei luoteta

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">