Missä mennään, Vanhusten asioissa.

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #10589 Vastaa
  Eeva Harju
  Vieras

  Huppista keikkaan… sanoi entinen Mummo montakin kertaa. Näin tässä minäkin, näille kymmenille päästyä, totean. On meillä sellainen Sote-soppa, että pitäis olla vanhan ajan "teräspata", ettei kiehuisi yli?!

  No, asiaan. Missä kohtaa on menty tähän sairaala-asioitten yksipuoliseen käsittelyyn? Lautakunnassa voisi olla kaksi osastoa. Ainakin sen nimi pitäisi muuttaa terveydenhuollonlautakunnaksi. Minusta tässä ei ole enää perusturvasta kyse. Näin ikäihmisten asioita monesta kulmasta nähneenä ja kiinnostuneena,monesti ihmettelen näitä uusia linjauksia.

  Nyt silläkin saralla tapahtuu paljon. Näen aina punaista sanonnasta: vanhukset haluaa asua loppuun asti kotona. Olen kovasti toivonut, mielessäni, sellaista 'hoivakotia' jonne voisin mennä, asua siellä niillä voimilla, mitkä on käytettävissä. Kyllä on tässä koettu sitäkin, että omakoti ei ole 'kullankallis'. Silloin kun ei jaksa, mistä pyytää apua. Turha vastaus, hanki yksityiseltä.

  Minusta se selviämistaistelu vie meitä monta kertaa lääkärin puheille. No,tässä tullaan sitten siihen asiaan,että sitten alkaa uusi systeemi: kotihoidon piiriin! Siitä alkaa ns. omanarvon nujerrus. Sielläkin aivan liikaa asiakas suorastaan omistetaan. Olisi varmaan eduksi kaikille osapuolille, jos tehtäis omaisten kanssa avoimempaa yhteistyötä. Nyt kaikessa sanotaan: salassapitovelvollisuus. Olisikohan vähän maalaisjärjelle käyttöä? Lopuksi pistän tähän vielä sen, että näin ite-henkilönä haluaisin päättää milloin haluan myydä taloni, milloin menen helpolle, mistä saan rahat, jos vaikka sairastun ja tulee isoja hoitomenoja. Hyvänä puolena vielä näkisin sen että talon hoito siirtyisi nuoremmille hartioille, eikä arvo laskisi. Saimme jopa uusia nuoria perheitä tänne. Mietintään!

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
Vastaa aiheeseen: Missä mennään, Vanhusten asioissa.

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">