Luhangan vanhainkoti

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #30660 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Eeva! Hyvä että jaksat kiinnittää huomiota vanhusten asiaan. Olen ymmärtänyt niin , että vanhainkotien muuttamisen taustalla oli pyrkimys säästää kunnan menoja, kun tehostetussa palveluasumisessa asukas joutuu maksamaan itse asioita, joita kunta ennen maksoi. Virkamiehet eivät vain tajunneet, että AVI määräsi käyttöön yhden hengen huoneet kunten aiemmin ja on edelleen Huuponhovissa, Niinpä hoivapaikat vähenivät ja isot ketjut täyttivät tarpeen rakentamalla uusia asumispaikkoja, joihin sijoitetaan vanhuksia kunnan palvelusetelin tuella. Nyt kunta ei ole korottanut setelin arvoa viiteen vuoteen, vaikka valtio on määrännyt lisää hoitajia hommiin. Asukkaiden omavastuu on kovin kasvanut. Samalla jaksolla Huuponhovin ja Jousen hoitopäivähinnat ovat nousseet 23 – 43%. Nyt on vaarana, että yksityisiä lopettaa palveluja tappiollisina. Kunnan pitäisi nyt nostaa reippaasti setelihintoja, koska ensi vuoden alusta Valtio maksaisi kustannukset. Muutamat fiksut kunnat ovat jo niin tehneet!

  #30298 Vastaa
  Eeva Harju
  Vieras

  Hyvä , Hilkka , että toit esille asian , joka puhuttaa meitä jokaista 70-80 vuotiasta. En lainkaan ymmärrä miksi ns. vanhainkodit alas ajettiin. Siirryttiin tehostettuun palveluasumiseen. Eurothan tässäkin puhuu . Asukkaan maksut ja niiden hoitaminen tarvitsee ” sihteerin, Ei asukas paljon tiedä / ymmärrä miten maksut muodostuu.
  Monesti sanotaan ….sinistä pitää päästä eroon. Mikä niistä rakennuksista nyt teki niin raha syöppöjä , että kaikki pitää hävittää? Ei ole mukavaa olla kodin.vankina jos ei kunnolla siellä pärjää. Yksinäisyys ja avuttomuus tekee meistä sairaita, jos emme sitä jo ole.
  Mitähän se uusi SOTE tuo tullessaan….elämme jännittäviä aikoja!?

  #29701 Vastaa
  Hilkka Ruusunen
  Vieras

  Luhangan vanhainkoti kirjoitukseen vastaan, että olen syntynyt Luhangassa ja varhaislapsuuteni viettänyt siellä, niin olen kiinnostunut Luhangan asioista ja tulen aina olemaan. Nyt on joka puolella ollut jo vuosia valtava tarve lopettaa vanhainkoteja ja terveyskeskuksen vuodeosastoja ja näille sairaille ihmisille ei aina löydy petipaikkoja, vaan niitä heitellään paikasta toiseen ja omaisten on lähes mahdotonta käydä läheisiään katsomassa, koska kulkuyhteyksiä ei ole ja nyt tämä korona-aika on vielä vaikeuttanut läheisten kohtaamisia. Olisi valtavan paljon huonoja esimerkkejä, juuri näistä asioista, mutta jätän ne pois, koska yksittäiset ihmiset eivät voi vaikuttaa näihin uudistuksiin. Itse työskentelin Asikkalan terveyskeskuksen akuutilla vuodeosastolla ja taistelin sen säilyttämisen puolesta, joka kuitenkin lopetettiin ja nyt potilaita heitellään hykyn alueella paikasta toiseen ja vuodepaikoista on jatkuva pula. Luhanka on pieni kunta, jossa vanhusväestö lisääntyy ja varmaan olisi ihanne, että kunnassa olisi sellainen vanhainkoti, jossa kenelläkään ei olisi yksinäistä ja kaikilla olisi tuttu ja turvallinen hoitolaitos ja hoitajat. Hyvää joulunodotusta kaikille ja toivottavasti Luhankalaiset säilyisivät ilman koronaa ja saisivat elää omanlaistaan elämää ja asua kotona, niin kauan, kuin jaksavat🌲🙏

  #23182 Vastaa
  Simo Kaunonen
  Vieras

  Luhangan vanhainkodin muuttaminen palvelukodiksi tarkoittaa sitä, että muutoskin tapahtuu hoittohenkilöissä kuin myös hoidokeissa. Ne jotka voivat olla palvelutalossa on heidän paikka siellä, mutta ne jotka tarvitsevat vaativammpaa palvelua siiretään toisinlaisiin laitoksiin oman kunnan ulkopuollelle esimerkiksi sairaaloihin. Tarkoittaa sitä, että muiden laitosten kapasitteettijä on nostettava. Tämä on sitä uudistuvaa soteja.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Luhangan vanhainkoti

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">