Kuntala uutisointi

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #10729 Vastaa
  Ansa Avikainen
  Vieras

  Joutsan Seutu nro 50 Maija Salonen!

  Ihmettelen suuresti miten sanasi valitset väärin kun nimittelet ala-arvoisesti vahtikoira. Luttamushenkilönä pitää kunnioittaa toimittajia he työtäänsä tekee ja veroja maksaa tähän kuntaan, josta sinun kokouspalkkiot maksetaan. Toimittajat tiedottaa kuntalaisille minne heidän pienet verorahat menee.

  Hankerahat on myös verorahoja, meneekö verorahat heikosti tomivan talon seiniin vai vanhusten,nuorten,sairaitten olojen parantamiseksi. Vähävaraisten lasten ja nuorten harrastuksen tukeminen esim. luistimien, suksien, sählyvälineisiin, ratsastus ym… lapset kasvaa välineitä tarvitaan joka vuosi.
  Joutsassa on liian paljon vanohja rakennuksia niitä pitää lähteä myymään, verorahat ei riitä. Veronkorotuksella kuntalaisia ei saa ajaa ahdinkoon.

  #10647 Vastaa
  Sami Heino
  Vieras

  Maija Salonen antaa kirjoituksessaan (12.12.2018) huutia niin paikallislehdelle kuin kunnanhallituksen puheenjohtajallekin Kuntalaan käytettyjen varojen uutisoinnista. Kiitos Maija kun herätit minutkin poliittisesta talviunestani. Samalla tulet esittäneeksi muutaman kysymyksen joihin ainakin itse löysin vastauksia pienellä pohdinnalla.

  ”Miksi näin näyttävä ulostulo asioilla jotka ovat tapahtuneet kymmenen vuoden aikana?”
  Kuntalaan kymmenen vuoden aikana käytetty rahasumma on erittäin huomattava, siksi. Tilanne kuvastaa hyvin Joutsan kiinteistöomistuksia jo pidemmälläkin aikajänteellä. Suunnitelmallisuus puuttuu ja siksi näitä kustannuksia kertyy. Media toteuttaa työtään vallan vahtikoirana ja jälleen voidaan todeta että se tosiaan toimii. Hyssyttely on aina pahasta kun käytetään julkista valtaa ja yhteisiä rahoja.

  ”Miten ulostulo vaikuttaa nykyhetkeen ja tuleviin päätöksiin?”
  Ehkäpä tuo suunnitelmallisuus tilojen käytön suhteen hieman lisääntyy ja virheistä opitaan kun niitä ei lakaista maton alle. Tähän tilanteeseen voidaan todeta myös se, että Kuntalaan tullaan tekemään tulevina vuosina ainakin vesikattoremontti, julkisivuremontti ja niiden lisäksi muutakin ylläpitävää huoltoa joten määrärahoja yhteisistä verovaroista tullaan tarvitsemaan jatkossakin. Homma ei ole ohi.

  ”Mitä pitäisi tehdä?”
  Tarkastella asiaa ilman sen suurempaa draamaa. Myöntää virheet ja käyttää opittua tuleviin päätöksiin. Ollaan iloisia hienosta Hyvinvointituvasta ja kunnioitetaan siihen käytettyjä verovaroja käyttämällä tiloja aktiivisesti.

  ”Laudat ikkunoihin?”
  Ikkunaremontti tulee sekin aikanaan mutta laudoittamalla sitä ei kannata tehdä. Jos vielä muistat, niin tein itsekin ostotarjouksen Kuntalasta joka kuitenkin hylättiin samantien. Ostotarjoukseen sisältyi käyttökustannuksiin sidottu vuokraoptio Hyvinvointituvalle eli senkin toiminta olisi saatu turvattua.

  Kirjoituksesi sisälti myös pitkän kuvauksen Kuntalan remontoinnista ja nykyisestä käytöstä. Siihen voin vain todeta että minkään yhdistyksen, kerhon tai muun toimijan toiminta ei tulisi olla sidottu tiettyihin seiniin, poikkeuksen tekevät ne toimijat joissa tarvitaan esim. liikuntahallin kaltaista tilaa harrastuksen vuoksi. Tiloja Joutsan kunnassa on ja kohta niitä ollaan taas rakentamassa lisää. Joskus voisi olla ihan järkevää siirtää kiinteistöriski yksityiselle toimijalle tai miettiä muita vaihtoehtoisia tilaratkaisuja.

  Kuntala on nyt saanut sisäpuolelta uuden ilmeensä ja uuden terassin. Nyt vain toivotaan että kuntalaiset käyttävät tilaa tehokkaasti ja tasapuolisesti muulloinkin kuin yksittäisissä tapauksissa.
  Ikävää on kuitenkin se että ilmeisesti suunnittelu ontui myös loppusuoralla kun toteat ”Myöskään erilaisille infoille ja tapahtumille ei ole tilaa riittävästi.”
  Ikävää on myös se kuinka riippumatonta mediaa yritetään jälleen ohjailla politikkojen toimesta antamalla ohjeita kuinka asioista pitäisi kirjoittaa. Jos muistan oikein niin kyseinen toimittaja on palkittu ansioistaan kansallisella journalisti- sekä Lumilapio-palkinnolla. Hän tuskin työssään neuvoja kaipaa. Positiivisia uutisia edeltää positiivinen hallintokulttuuri.

  Mainitsit myös kirjoituksessasi tilien tarkastamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä. Vastuu on kunnallishallinnossa hyvin elastinen käsite. Käytännössä vastuuta kantavat kaikki päättäjät päätöksistään mutta se on aika helppoa kun todellisia seuraamuksia siitä ei koskaan tule. Muistan kyllä hyvin omaltakin hallituskaudelta asioita jotka ei hyvästä tahdosta huolimatta menneet ihan nappiin. Kansalaispalautetta lukuunottamatta niistä ei sanktioita seurannut.

  Lopuksi pari sanaa tuosta mainitsemastasi kunnanhallituksen puheenjohtajasta. Nyt kun meillä viimeinkin on tässä kunnassa nykyaikainen, kehittävä ja tulevaisuuteen katsova hallituksen puheenjohtaja joka on valmis uudistuksiin niin toivon hänelle tukea ja yhteistyötä myös muilta puolueilta. Tiedottaminen on noussut tällä kaudella aivan uudelle tasolle samoin kuin tehtyjen päätösten perustelu. Kumpikin näistä elementeistä on avainasemassa niihin positiivisiin uutisiin.

  Sami Heino

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: Kuntala uutisointi

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">