Kunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteerit

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #10697 Vastaa
  Raija Rissanen
  Vieras

  Hyvä, että Joutsan Seutu antoi eilisessä lehdessä puheenvuoron myös Terttu Hentiselle. Asiassa on aina kaksi puolta ja eilisen perusteella ihmettelen kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen menettelyä asiassa. Kunnallisneuvoksen arvo ei todellakaan irtoa pelkällä rahalla. Siihen vaaditaan pitkäaikainen ja ansiokas toiminta kunnassa ja maakunnassa. Arvonimistä tekee päätöksen arvonimilautakunta ja tasavallan presidentti myöntää ne.

  #10696 Vastaa
  Pirjo Mäkinen
  Vieras

  No, nyt kun asia eteni taas pätkän ni pittäiskö laittaa kuntalaiskeräys käyntii et Rva Kunnallisneuvos sais lahjotettuu rahaa haluamaansa kohteesee? Mie ainakii oon hyvän assiin takan.

  #10695 Vastaa
  Anneli Lajunen
  Vieras

  Mielestäni keskustelu lähti elämään sivuraiteelle, ehkä en osannut esittää mielipidettäni riittävän selkeästi.
  Ihailen kunnanhallituksen puheenjohtajan rohkeutta asettua asiallisesti vastustamaan Hentisen vaatimusta vastaan. Mielestäni tällainen ahneuden hyväksyminen olisi ollut osoitus moraalin rappeutumisesta kunnallispolitiikassa, jos tämä vaatimus olisi hiljaisesti hyväksytty. Olisi luullut, että koko hallitus olisi asettunut yksimielisesti asian taakse, näin olisi tuettu kuntalaisten yhdenvertaisuutta.
  Tunnen kyllä kunnallisneuvoksen hakuprosessin menettelyn, kiitos kommenteista.

  #10693 Vastaa
  Juhani Ahokas Ahokas
  Vieras

  Käsittääkseni arvonimet antaa Presitentti. Suositukset antaa työnantaja. Jos tässä on jokin menettelyssä tapahtunut virhe niin kai se on oikaistavissa. Jos kuitenkin on kysymys sellaisesta arvonimestä, jossa hakemus tehdään kauppakamarille niin ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Mielestäni tässä erimielisyydessä on enemmän kysymys poliittisesta asiasta. Olen tietenkin pahoillani mutta tälle fiaskolle nauretaan Joutsan lukijoiden piirissä.

  #10692 Vastaa
  Pirjo Mäkinen
  Vieras

  Hei Anneli.
  Eihän -neuvoksen arvonimeen tartte kun 1.-hakija kuka pönkittää hakemuksellaan toisen egoa ja 2.-rahaa tarpeeksi.
  Kun on tarpeeks kauan osannu kähmiä valtaa ja omistaa rahaa ni voi ostaa neuvoksen arvon.

  Ei siihe muuta tarvita. Miust henkilö kuka pönkittää egoaan esittäytymällä neuvokseksi tarttee sen arvonimen jotta muut varmasti huomaa hänet.

  #10691 Vastaa
  Anneli Lajunen
  Vieras

  Ehkä kannattaisi vähän kurkata "kuplasta" ulkomaailmaan.
  Kiitos kommentista!

  #10690 Vastaa
  Antti Nieminen
  Vieras

  Eipä nyt mennä henkilökohtaisuuksiin. Jos asiat riitelee, eikä niitä vuosienkaan kuluessa saada sovituksi, älkäämme ruvetko täällä some-palstoilla viemään asioita henkilökohtaiselle tasolle. Se ei varmasti edistä tätäkään asiaa, eikä näistä tölväisyistä kukaan saa parempia yöunia.

  #10603 Vastaa
  Anneli Lajunen
  Vieras

  Olen seurannut keskustelua ja kunnassa käsiteltyä Terttu Hentisen oikeudellista laskujupakkaa ihmetyksellä. Kun kysymyksessä on henkilö, jolle on aikaan haettu maksullinen titteli eli kunnallisneuvoksen arvonimi, herää kysymys millä kriteereillä Joutsan Kunta on puoltanut ko. henkilön arvonimeä.
  Mielestäni tällainen arvonimi velvoittaisi kantajansa olemaan sosiaalinen, sovitteleva, tasapuolinen, muita kunnioittava jne.., mutta kun olen seurannut Terttu Hentisen käytöstä kunnassa, ei edellä mainittuja ominaisuuksia näin kaukaa katsoen löydä hänestä edes tehokkaalla suurennuslasilla tarkastellen.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Kunnallisneuvoksen arvonimen hakukriteerit

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">