Kohti UuttaVuotta.

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #24513 Vastaa
  Jarkko Hytönen
  Vieras

  Nyt tuli mieleen myös. On kauniita rakennuksia ja sitten tuo kirpputorin kaatopaikka Jousitiellä. On se kyllä kaunis näky. Parisataa metriä Jousitieltä Savontien suuntaan sama kaatopaikka. On tuo kylän jukisivu kohdallaan.

  #24454 Vastaa
  Eeva Harju
  Vieras

  Nyt tuli mieleen, kun kävin läpi kylän raitin rakennuksia… jäi pois kaksi rakennusta kadun varrelta. Karimäestä tullessa, sillan pielessä, iso rakennus. Nimi ei tule mieleen, mutta tiedän, että monessa käytössä on ollut. Toinen ,oikea ‘helmi’, on Hypoteekki. Hyvin entisöity ja suunniteltu.
  Jos sitten mennään vähän sivuun, mutta kuitenkin näköetäisyydellä, on Annan kammari ja Ruohtulan talo. Vanhaa joutsaa nekin.

  #24435 Vastaa
  Eeva+Harju.
  Vieras

  Olen oikeastaan koko syksyn tätä asiaa mielessäni pyöritellyt. Alkunsa tämä aihe sai siitä,kun tein tutustumiskierroksen lähi kuntiin. Viivähdin vallan Hartolassa. Tutustuin Linna hotellin ja kesäasunto messujen alueeseen. Olihan siinä vähän sellaista kartanohenkeä. Messu alue kasvanut niin täyteen puita,että asuntoja, joita siellä silloin esiteltiin, sai arvailla. Mikä siellä oli ‘puhuttelevaa’, niin valtavan isot männyt ja lehtikuuset, joita oli siinä hotellin ympäristössä. Onhan se ympäristö todella sellainen,että siellä kuulee melkein Maila Talvion ‘liikkuvan’. Hienoa oli , että vanha kansanopisto, jossa siskoni ,mieheni ja serkkuni ovat opiskelleet, elää tätä päivää. Siellä oli erittäin kansainvälistä porukkaa. Olivat ilm. lukion opiskelijoita.
  Se asia mistä ajattelin kirjoittaa, koskee tämän päivän kirkonkylä näkymää. Kun katselin Hartolan päätietä, joka menee kylän läpi. Ei ole sen varrella oikeastaan mitään vanhaa ‘talo asutusta’. Museo, Rinteen talo, autoilija Vesasen raitti, hautausmaa ja kirkko. Ruskealaan mennessä vanhoja on Seurojentalo (nyk. Rex ) Sitten on kaikki rintamamiestaloja ja rivitaloja. Sairaalan tavallaan päättyy kylä.
  Sysmässä samoin. Kylän halki menevä tie on vain ajoa varten. Ei ole sen varrella säilyneitä rakennuksia viime vuosisadalta?? Ainoa joka tulee mieleen on maatalo, Lahdesta päin tullessa. Hartolasta tullessa…en muista muuta kuin Teatteritalon. Sysmän asutus historia on kyllä värikästä ja arvokasta. Kartanoita, Ilola ja Suvipinx, museo alue ja kirkko + ympäristö ja kartano siinä vähän matkan päässä. Monta seurantaloa ja Onkiniemen nukketalo. Näitä löytyy kunnan alueelta, mutta kylän raitti …on siirtynyt kauppojen myötä aivan uuteen paikkaan.
  Sitten vielä pari havaintoa Asikkalasta. Vanha pitäjä, mutta itse kylässä ei jäljellä muuta kuin kirkko. Vääksyyn on siirtynyt kaikki palvelut ja sielläkin vanha kylän raitti ,,niin hiljainen. Kaikki liikkeet ja osin asutuskin on siirtynyt uuteen paikkaan.
  Tämä oli alustusta sille asialle, kuinka Joutsan Jousitie on suora ja täynnä asutusta. Kovasti on ollut vääntöä, mitä säilytetään. Siihen en ota kantaa. Jotenkin kadun varren talot, Jukola , Kuntala ,liikkeet, seurojentalot ja kirkko / hautausmaa kertoo vanhasta ja uudesta. Niitten yhteen sovittamisesta ja kokonais ilmeestä. Tästä kyllä antaisin pisteet asioista päättäneille ja toteuttajille. Minusta uudet rakennukset istuu hyvin kuvaan. Vanhat pankkirakennukset on uusio käytössä. Seurojentalot hyvin hoidettuja. Kyllä voi aivan ihaillen ajella alas Karimäkeä ja katsella…Tämä on meidän kylän raitti.
  Niin, vielä pitää mainita iso mänty ja Aatto &Elli
  Siinäkin asioita jotka kuuluu joutsalaiseen historiaan ja tähän päivään. Katsokaamme kirkkain mielin Uuteen Vuoteen 2021

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Kohti UuttaVuotta.

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">