Imperiumin kosto

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #26494 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Kiitos Pekka neuvoista! Pian kuluneena neljänä vuotena olen tuntenut lähinnä kyllästymistä ja turhautumista. Kaikkia tarpeellisia muutoksia en ole vielä saanut aikaan ja saadutkin kestäneet turhan pitkään. Iloakin olen kokenut. Eilenkin kunnan kotisivulle ilmestyi kahden vuoden painostukseni jälkeen tarkastuslautakunnan esityslista- ja pöytäkirjavalmiudet. Kuntalaki on jo vuodesta 2017 semmoisia edellyttänyt. Sen toiminta on haluttu pitään kunnassa pimennossa ja toiminta määritelty hyvin suppeaksi muihin kuntiin ja kuntayhtymiin verrattuna. Jäljelle jäi vielä iso ja hyvin poikkeuksellinen ongelma: tarkastuslautakunnan sihteerinä toimii talous- ja hallintojohtaja eli virkamies, jonka toimintaa erityisesti pitäisi vahtia. Joutsassa on Joutsan laki?

  #26314 Vastaa
  Pekka Mäntylä
  Vieras

  Hyvä tieto Kalle, että tuloksiakin on tullut. Toivottavasti et anna tunteille liiaksi valtaa toiminnassasi, vaan toimit järkevästi harkiten. Liika tunnekiihko ja taistelu viranhaltijoita, lautakuntaa yms. instansseja vastaa voipi aiheuttaa sen, että tulee paljon huteja.

  #26295 Vastaa
  Pentti Sarvilinna
  Vieras

  Yli 50 vuotta sitten lähdin Joutsasta. Yhtään en ole haikaillut takaisin, mutta olen seurannut kunnan tapahtumia. Kyllähän siellä kohtalaisesti on tehty valituksia ja oikaisuvaatimuksia kunnan toimista. Jostain niiden määrä kertoo. Eniten minua surettaa niissä se, että suuri osa muistutuksista on osoittautunut aiheelliseksi.
  Mielestäni valitusten teossa enempi on parempi kuin vähempi. Valituksetkin kuuluvat demokratiaan. Muutoin kaikenlaiset viikarit saisivat telmiä vapaasti.
  Viestintuojaa ei pidä ampua.

  #26279 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Pekka Mäntylälle vastaan: mitäpä jos lukisit minun ja muiden kuntalaisten tekemät oikaisuvaatimukset, kantelut ja valitukset! Silloin Sinulla olisi pohjaa mistä kirjoittaa. Itse olen paljastanut yhden valehoitajan, yhden valesossun, saanut kumottua perusteettoman lautakunnan erottamisen ja yhden minusta kunnanhallitukselle tehdyn aiheettomaksi todistetun syytöksen, ministeriön avulla saanut poistettua konsultin myymän ”puttosmittarin” ja saanut aikaan tulosidonnaisuuden tulemisen käyttöön asumispalveluissa…Monet kuntalaiset ovat avustamisellani saaneet kumottua virkamiesten virheelliset päätökset ja saaneet heille kuuluvat edut ja tiedot.
  Vielä on jäänyt hieman tekemistä jäljelle ja siksi olen 1. kertaa ehdolla valtuustoon. Uskallan vieä tarvittaessa asettaa itseni likoon, vaikka joku suuttuisikin.
  Maijalle totean, että minunkin mielestäni kunnantalolla tehdään ahkerasti töitä. Oleellinen kysymys onkin, tehdäänkö oikeita asioita ja oikein? Maija kielsi minua jo vuosia sitten lähettämästä hänelle sähköpostia, samoin Heikki Kuurne. Kun asioita ei siten voi hoitaa kunnan organisaatiossa, joutuu hakemaan tukea ulkopuolisilta lainvalvojilta.

  #26174 Vastaa
  Pekka Mäntylä
  Vieras

  Yksi kommentti vielä. Valitusten, oikaisuvaatimusten yms. tekijän kannattaa arvioida omaa toimintaansa. Kuinka monta valitusta/oikaisuvaatimusta yms. olen tehnyt viime vuosina? Mikä on niiden saldo? Olenko saanut kunnan elimien/virkamiesten päätöksiä muutettua vai onko lopputulemana ollut pelkkiä hylsyjä? Onko toimintani ollut kunnan ja kuntalaisten kannalta hyödyllistä?

  #26148 Vastaa
  Pekka Mäntylä
  Vieras

  Entisenä joutsalaisena seuraan mielenkiinnolla Joutsan tapahtumia. Ei voi kuin ihmetellä, minkälaisen vainon kohteeksi virkamiehet ovat joutuneet. Siltä se ainakin ulkopuolisesta näyttää. Jännä nähdä, mikä on kuntalaisten kannanotto tulevissa vaaleissa, jos valitusten, oikaisupyyntöjen yms. tehtailija on ehdolla.

  #26143 Vastaa
  Maija Salonen
  Vieras

  Ihan vaan tiedoksi Jukalle: Kunnanvirastolla tehdään ahkerasti töitä – siitäkin huolimatta, että olosuhteet alkavat muistuttaa ihmislaboratoriota. Jos ymmärrät, mitä tarkoitan.

  #26139 Vastaa
  Jukka Huikko
  Vieras

  Mitä ihmettä kunnanvirastolla tapahtuu?

  #26080 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Joutsa käyttää jostain syystä yksityistä alihankkijaa myöntämiensä palvelusetelien ( 3,8 miljoonaa euroa/v) hallinnoinnissa, vaikka kunta omistaa sairaanhoitopiirin kautta lisenssin toisen toimijan palveluihin. Pyysin talous- ja hallintojohtaja Hokkaselta tietoa siitä, mitä kunta maksaa nykyiselle alihankkijalle tästä palvelusta. Hän teki pyyntööni viranhaltijapäätöksen: ”Kalle Wilmannille ei laadita selvitystä palvelusetelitoiminnasta.Luottamushenkilöt eivät voi vaatia koonteja, yhteenvetoja tai selvityksiä.” Hän pani päätöksensä nettiin kunnan kotisivulle 7 +14 päiväksi. Koskaan aikaisemmin ei tiedon pyytäjän henkilöä tai tietopyyntöä ole Joutsassa julkaistu. Päätöksensä jälkeen hän kuitenkin toimitti minulle pyytämäni tiedon, joka oli kopio yhdestä vuosimaksusta. Tätä myönteistä päätöstä ei kuitenkaan nettiin pantu. Tietosuojavaltuutetun toimiston määräyksen mukaan: ”tietosuojalain 4 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaan henkilötietoja saa käsitellä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e alakohdan mukaisesti, jos kysymys on henkilön asemaa, tehtäviä sekä niiden hoitoa julkisyhteisössä, elinkeinoelämässä, järjestötoiminnassa tai muussavastaavassa toiminnassa kuvaavista tiedoista siltä osin kuin käsittelyn tavoite on yleisen edun mukainen ja käsittely on oikeasuhtaista sillä tavoiteltuun oikeutettuun päämäärään nähden”. Voi siis kysyä, mikä oli Hokkasen oikeutettu päämäärä?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #26148 kohteessaImperiumin kosto

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">