Halvauspotilaat

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #10616 Vastaa
  Päivi Elomaa-Onali
  Vieras

  Halvauspotilaat

  Puolisoni sairastui v. 2006 ja joutui vuodeosastolle lähes kahdeksi vuodeksi. Hänen huonetoverinsa oli myös halvaantunut, ja se potilashuone oli ollut hänen kotinsa monta vuotta.
  Hoito oli hyvää ja asiantuntevaa, alussa yritettiin myös kuntouttaa.

  Nyt puhaltavat kylmät tuulet Seututerveyskeskuksessa. Joutsan vuodeosastoa ollaan nujertamassa, vähentämässä ja mitätöimässä, viimeksi kuulemani paikkaluku olisi 8! Entiset yli 30 paikkaa ovat muisto vain.

  Joutsassa on jo monta vuotta ollut n. 1500 yli 65-vuotiasta asukasta, eli useampi kuin joka viides joutsalainen on eläkkeellä.Sairaseläkeläiset lisäksi.

  Aivohalvausten hoitoon käytetään puoli prosenttia bruttokansantuotteesta eli 1,1 miljardia (siis tuhatta miljoonaa) euroa vuodessa. 80000 suomalaista on kokenut halvauksen ja joka vuosi sairastuu yli 11000 lisää. Halvaus voi uusiutua.
  Potilas- ja hoitopäivien määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2030 mennessä.

  Miten tähän kuvioon sopii Joutsan 8 vuodepaikkaa? Vaikka sairaala ei ole koti, niin yksin elävä halvauspotilas tarvitsee kaksi henkeä kääntämään häntä toiselle kyljelle sekä pesemään ja syöttämään.

  Olen tutustunut monien kiinnostuneiden lailla Joutsan uusiin hoivakoteihin.Aikooko Joutsa dumpata esim.leikkauspotilaat hoivakoteihin? Niissä lienee yhteensä 50-60 paikkaa.
  Hoivakoti antaa täysihoidon ja vähän kuntoutusta, mutta hoiva ei voi olla sairaanhoidon tasoa.

  Jos joudun leikkaukseen ja Keskussairaala lähettää minut Joutsaan, niin mihin? On helppo sanoa, että vuodeosasto on täynnä, kun alkuun 30 paikkaa on vähennetty muutamaan.

  Ylilääkäri Ylä-Kolulla on ruusuinen käsitys Laukaasta. Mitäpä 100 km:n matka merkitsee, jos siellä on tilaa. Eikö muuten sama alasajo koske Laukaata?
  Tulee mieleen sana heitteillejättö, sitten kun hoivakoditkin ovat täynnä.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
Vastaa aiheeseen: Halvauspotilaat

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">