Gubbe kuntapilotti.

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #32457 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Gubbe- sarja jatkuu: Kunnanhallitus käsitteli hallinto-oikeuden pyytämää lausuntoa tekemääni valitukseen. Kunnan johtavat virkamiehet eivät olleet itse osanneet laatia lausuntoa, vaan ostivat 3960 eurolla lausunnon Suomen Hankintajuristit Asianajotoimistolta. Lausunnossa vaaditaan minun maksettavakseni tuo summa eli nyt kunta on pannut kovat piippuun ja yrittää estää kuntalaista valittamasta mistään. Hankintajuristin lausunnossa mm. väitetään ettei kunnasta löydy muita vastaavia palveluntuottajia. Kunnan kotipalvelujen tukipalvelujen tuottajarekisterissä, jossa Gubbekin on, löytyy kymmenkunta paikallista tuottajaa ja lisäksi on Apuset sekä muu kolmas sektori. Kyseisen hankintajuristin valintaa ja osaamista joutuu ihmettelemään. Kunnanhallituksen esityslistalta löytyvät yksityiskohdat.

  #31515 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Perusturvalautakunta olikin päättänyt kohdentaa kymmenelle vanhukselle tuon 15.000 euroa testamenttirahaa. Gubbe- henkilö käy kerran viikossa ilahduttamassa. Kyseessä on selkeästi yhden vieraan firman myynnin edistämisestä testamenttivaroin. Lautakunnalle kerrottiin, että näiden käyntien vaikutuksesta tehdään tutkimusta. Selville ei käynyt kuka tutkii ja millä pätevyydellä. Suunnitelmassa yhdistettäisiin tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon rekistereistä, mikä edellyttää Finndatan lupaa sekä sairaanhoitopiirin eettisen lautakunnan lausuntoa. Näitä ei ole. Yhden firman tukeminen on kiellettyä kuntalaissa.Tein oikaisuvaatimuksen päätöksestä lautakunnalle, joka hylkäsi sen mitenkään perustelematta kuten laki edellyttää. Siksi siirsin lopullisen päätöksenteon asiasta hallinto-oikeuden ratkaistavaksi. Kerron sitten aikanaan kuinka kävi.

  #30869 Vastaa
  Eeva Harju
  Vieras

  Taidetta kunnalle.
  Katsoin kaunista kukkataulua täältä. Tuli mieleeni sellainen asia, että ennen pankkisaleissa oli KOMEITA tauluja joista osa paikallisten tekijöittenkin töitä. Tämähän on tietysti yksityisyyden omaisuuteen ’kajoamista’ , mutta joskushan on varastoista löytynyt siellä pitkään säilytettyjä taide – ja taulu esineitä. Toivottavasti näille ei ole niin käynyt. Voihan se olla että ne on vaihdettu euroiksi.?

  #30659 Vastaa
  Kalle Willman
  Vieras

  Taas kerran perusturvan virkamies on mennyt kauppiaan ansaan. Tämä Gubbe-firma on monikansallinen maksullinen ystävänpalvelu, jota Suomessa levittää kaksi naisyrittäjää. Perusturvalautakunta hyväksyi menettelyn, jossa kunta paljastaa firmalle sopivia asiakkaita, firman edustaja käy tutkimassa kotihoitoon yhteyksissä olleen/olevan asukkaan ja kunta maksaa testamenttirahoista yhden kotikäynnin. Käynnille tulee joku opiskelija, jolla ei ole mitään kotihoidon/kotipalvelun pätevyyttä. Tämä kunnan rahoilla tehtävä myynnin edistäminen on uskomatonta puuhastelua, kun kunnassa on apuset, muu kolmas sektori ja lukuisia yksityisiä kotihoidon/kotipalvelun ja tukipalvelun tuottajia. Miksei kunta ostaisi testamenttivaroilla palveluja omilta yrittäjiltä, jos kolmas sektori ei ehdi?Teen oikaisuvaatimuksen ja toivon, että järki voittaiksi.

  #30465 Vastaa
  Eeva Harju
  Vieras

  Aivan uusi asia putkahti täältä lehdestä esille. Herätti heti kysymyksiä….mitä tämä pitää sisällään?? Tuleeko tästä kunnan taholta avointa ilmoittelua ja kenelle tämä on kohdennettu. Nyt , kun olemme eläneet jo 2 vuotta tätä korona aikaa niin välullä herää ajattelu…pitääkö kunnan viranhaltijat / työtekijät minkä verran puhelin yhteyttä ikäihmisiin? Onko ns. ulkoilua lisätty nyt ,kun kotikäynnit ja päiväkeskus toiminta on ollut tauolla. Minkä verran on mietitty uudenlaista tapaa olla yhteydessä MEIHIN ikäihmisiin.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Gubbe kuntapilotti.

Keskustelukanavan pelisäännöt:

Keskustelukanavalla esiinnytään omalla nimellä.

Lähetetyt viestit eivät päivity heti viestiketjuun, vaan ne kulkevat Joutsan Seudun toimituksen käsittelyn läpi. Käsittely ja julkaisu pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti, mutta esimerkiksi viikonloppuna ja iltaisin lähetettyjen viestien julkaisu voi kestää seuraavaan arkipäivään.

Epäasiallisia tai laittomia viestejä ei julkaista.

Keskustelukanavaa ei myöskään ole tarkoitettu korvaamaan maksullista lehti-ilmoittelua. Kanavalla ei julkaista esimerkiksi yhteystietoja tai tapahtumien ennakkomarkkinointia.

Joutsan Seudun toimitus julkaisee harkintansa mukaan keskustelukanavalle lähetettyjä viestejä myös Joutsan Seudun paperiversiossa.

Tietosi:
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">