Harvoin tulee kiiteltyä päättäjiä tai virkamiehiä onnistuneesta kuntamarkkinoinnista. En nytkään sitä kovin ”joutsaisasti” tee, tai ehkä juuri niin? Syytä on kuitenkin nostaa hattua ja kumartaa sille, tai niille henkilöille, jotka keksivät palkata sympaattiset Nina ja Lore Backmannin tekemään kotiseudustamme markkinointivideoita. Ammattilaisten letkeän leppoisa esiintyminen, sujuva ja luonteva puhetyyli ja sopivan humoristinen ote antavat oikein mukavan kuvan seutukunnasta. Videoita on helppo ja viihdyttävää katsoa. Kiitos niistä!

Ilolla voidaan myös todeta, että nuorten kollipoikien talkoohenki ja vapaaehtoistyö postin myöhäisjakelun jakeluhäiriöiden paikkaajana, on saavuttanut myönteistä julkisuutta paikallisessa ja erityisesti valtakunnan mediassa. Vaikka poikien jakaman lehtimateriaalin sisältämä sanallinen informaatio lienee jo vanhentunutta, voinemme olettaa, että niissä julkaistu kuva-aineisto on kuitenkin aina yhtä ajankohtaista ja mielenkiintoa herättävää. Jakelualue jäi valitettavan suppeaksi. Olisihan niitä ”kuveja” voitu tsiikailla syrjäkylienkin puutteenkujilla…

Paikallisten poliisien tapa selvittää em. jakeluasia ja ojentaa ”syyllisiä” heti tuoreeltaan ”murinalla” ansaitsee myös kiitosmaininnan. Kasvatustyötä jos mikä. Anteeksi on pyydetty ja annettu. Hienoa!

Sen sijaan poliisin moitteet siitä, että nämä jaetut aikuisviihdeaviisit joutuivat ”jopa vanhuksien ulottuville”, ei saa pakinoitsijan ymmärrystä! Luuleeko arvon nuoremmat ja vanhemmat konstaapelit, ettei mummoa ja pappaa nakuilu nappaa? Hä? Voi kuulkaa…

Näille reippaille, lehtien jakelua talkootyönä tehneille pojille olisi kyllä aivan tarpeellistakin jakelutyötä tiedossa. Järvi-Suomen Energia Oy:n nimittäin kannattaisi palkata nämä tottuneet pojat jakamaan tiedotetta sähkönsiirtomaksujen korotuksista. Pojat tekisivät sen varmasti halvalla ja huomiota herättämättä!

Jakelun ei tarvitsisi aivan joka kotiin edes tulla, koska näkeehän kohonneet hinnat sitten laskustakin. Säästyisi siinäkin muutamia euroja köyhältä firmalta, eikä pahoitteluja tai anteeksipyyntöjä tarvitse esittää, edes vanhuksille! Härskisti vaan pojat!

Kiitämme siis nöyrästi hallintoalamaisen tapaan valtakunnan kalleimmasta siirtotaksasta, vaikka mieli tekisi tehdä tästäkin ”ryöstöstä” poliisiasia…

Jouni Lavia

Tagged with →