Suomen Vahvimman Miehen tittelistä kisattiin 11.–12. elokuuta Alahärmän Powerparkissa. Joutsalainen Henry Ollila oli mukana lunastaessaan aiemmin kesällä kisapaikan Vihdissä käydyssä karsintakilpailussa. Tämän vuoden finaalissa Ollilan sijoitukseksi kahden kilpailupäivän jälkeen kirjattiin neljäs sija.

Ollila toteaa muutama päivä kilpailun jälkeen, että realiteetit on pakko myöntää. Polven kuntoutuminen hidasti kehitystä vielä lopputalvella. Kaiken kaikkiaan kisa oli mahtavan tiukka, ja Ollilakin oli kisan aikana tiukasti kiinni podium-paikassa.

– Kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen. Alakroppa jäi jälkeen polvileikkauksen takia, mutta eniten se jäljen jätti mieleen. Sen verran se heijastui tukkipunnerruksessa, kun arkuuttani jätin painot liian pieneksi ja menetin samalla tärkeitä pisteitä, varaa jäi viimeiseen nostoon reilusti, eli paha taktikointivirhe. Tuossa tukissa polveni kuitenkin viime vuonna loukkasin, summasi Ollila.

Miesten ensimmäisen kisapäivän lajit olivat taakan kanto, viikinkipunnerrus, akselin nosto, etupito ja yhdistelmälaji, joka tänä vuonna sisälsi renkaan pyörityksen ja farmarikävelyn. Toisen päivänä vuorossa olivat kuorma-auton veto, tukkipunnerrus, conan, seinän yli heitto ja kivet.

Seuraavaksi Ollila lähtee kisaamaan Unkariin syyskuun lopussa. Kuva JS Arkisto/ Tarja Kuikka

– Muutama uusi kova debytantti oli mukana ja vastaavasti taakseni jäi monta miestä, jotka olisi voineet olla voittajia aiempina vuosia. Se kertoo, että taso nousee ja laji saa näkyvyyttä. Suomalainen voimamiesurheilu voi hyvin, iloitsi Ollila.

Alun perin Ollilan piti kisata Unkarissa vain viikko ennen Suomen Vahvin Mies -kisaa, mutta Unkarin kisa siirtyi syyskuulle. Kun Suomen kisat sujuivat ilman loukkaantumisia ja kroppakin voi miehen mukaan kisan jäljiltä hyvin, on voitonnälkäinen Ollila valmis seuraavaan koitokseen.

– Nyt katse Unkariin 30. syyskuuta ja ensi vuoteen kunto piikkiin ilman hidasteita. Rakastan tätä touhua matkalla Suomen vahvimmaksi!

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Joutsalainen Henry Ollila sijoittui neljänneksi Suomen Vahvin mies -kilpailussa Alahärmässä.