Joutsalaislähtöinen Sanna Oksanen osallistui klassisen penkkipunnerruksen ja varustepenkkipunnerruksen EM-kilpailuihin Ranskassa heinä-elokuun taitteessa – tuliaisena kirkkaimmat mitalit molemmista lajeista.

Vuosi sitten Oksanen nosti penkkipunnerruksen voittajan kanssa saman tuloksen, mutta jäi painavampana kilpailijana hopealle. Tänä vuonna etu oli siis Oksasen puolella, josta palkintona kulta 41 gramman painoerolla kakkoseksi tulleesta.

63-kiloisten sarjassa kilpaillut Oksanen nosti ensimmäisellään varmat 75 kiloa. Kun pahin kilpakumppani brittiläinen Pritchard Moira epäonnistui aloituksessaan 77,5 kiloa, laittoi Oksanen toiseen saman ja pääsi Oksanen kevyempänä etulyöntiasemaan eli viimeiseksi nostajaksi. Sekä Oksanen että Moira nostivat toisellaan 77,5 kiloa. Molemmat laittoivat viimeiseen 80 kiloa, mutta Moiran oli voittaakseen korotettava 82,5 kiloon. Oksanen korotti tietysti perässä, mutta molemmat epäonnistuivat viimeisessä nostossaan.

Puolestaan varustepenkkipunnerruksessa voitto Oksaselle irtosi tuloksella 107,5 kiloa, jolla hän paransi omaa kisaennätystään 10 kilolla. Oksanen lähti kisaan yhdellä paidalla, eli varmoja nostoja tai tuloksia ei tässä löysällä paidalla otettu. Ensimmäisestä nostosta 102,5 kiloa ja toisesta 107,5 kiloa. Kolmanteen Oksanen latasi SE-raudat 112,5 kiloa, mutta nosto ei onnistunut.

– Mielenkiinnolla odotan, kun päästään nyt vasta oikeasti treenaamaan paitanostoja, että mihin kaikkeen rahkeet riittävätkään. Kohti ääretöntä ja sen yli, summasi Oksanen.

Jonna Keihäsniemi

Joutsalaislähtöinen Sanna Oksanen nappasi tuplamestaruuden Ranskassa käydyissä penkkipunnerruksen ja varustepenkkipunnerruksen EM-kilpailuissa.

Aiemmista Oksasen kilpailuista löydät juttuja täältä:

JS 8.6.2023 Sanna Oksaselle kultaa ja hopeaa Etelä-Afrikasta

JS 2.8.2022 Voimakaksikko tsemppaa toisiaan – Oksanen taistelee tänään penkkipunnerruksen EM-kisoissa

JS 24.5.2022 Sanna Oksaselle penkkipunnerruksen maailmanmestaruus