JS-lehden 31.5. kirjoituksessa käsiteltiin tuulivoimaloiden rakentamista Leivonmäelle vastustavaa kuntalaisaloitetta, jonka oli allekirjoittanut 459 henkilöä.

Kunnanhallituksen kokouksessa esitettiin, että hallitus tekisi esityksen valtuustolle kielteisen kannan muodostamisesta tuulivoimarakentamisesta Höystösensuolle. Äänestyksessä Pauliina Maukonen, Martti Kuitunen, Jarmo Liukkonen, Heidi Niiranen, Ilari Suuronen ja Tenho Tornberg tyrmäsivät tämän esityksen.

Näiden henkilöiden yhteinen äänimäärä viime kuntavaaleissa oli kuitenkin 399 eli pienempi kuin kuntalaisaloitteen allekirjoittajien lukumäärä. Vaikka kaikki aloitteen allekirjoittaneista eivät olekaan kirjoilla Joutsassa, niin suurin osa heistä on joko asukkaita tai kesäasukkaita. Kun näin merkittävä määrä henkilöitä on esittänyt mielipiteensä Joutsaa ja kansallispuistoa uhkaavasta hankkeesta, tulisi heitä ehdottomasti kuulla.

Joutsan kunta on ryhtynyt ajamaan näitä tuulivoimaloita Leivonmäen kansallispuiston viereen Pohjan Voima nimisen yrityksen kanssa. Tämän juuri perustetun ulkomaalaiseen enemmistöomistukseen siirtyneen yrityksen liiketulos oli viime vuonna 700 000 euroa tappiollinen.

Miksi em. henkilöt eivät ole perehtyneet Höystösensuon tuulivoimahankkeeseen ja seikkoihin, jotka estävät sen toteuttamisen sekä hankekehittäjän taustoihin? Jos olisivat, niin tämä asia olisi nyt loppuun käsitelty, hankkeen toteuttamiselle ei ole olemassa mitään edellytyksiä.

Hannu Heinonen
Leivonmäen kansallispuiston ystävä