Niin se vain viimein koitti. Nimittäin lähtö kauan odotettuun leirikouluun 15.–17.5. Olimme jo alkuvuodesta alkaneet suunnitella reissua. Leirikouluidea kehittyi pikkuhiljaa pala palalta niin, että ensin valitsimme äänestämällä kohteen ja sen jälkeen mietimme retkikohteita, majoitusta, ruokailuja, kyytiä ja niin edelleen. Varainhankintana olimme luokkana järjestäneet muutamia discoja. Sen lisäksi laitoimme avustuspyyntöjä paikallisille järjestöille. Seuraavaksi kerromme tarkemmin reissupäivistä.

Maanantai

Lähdimme koululta Järvisen liikenteen minibussilla kello 8.30. Joutsasta kävimme nappaamassa yhden oppilaan unohtuneen matkarepun reissuun mukaan. Matka Helsinkiin oli pitkä ja tylsä. Ensimmäinen pysähdys tapahtui Heinolan Tähtihovi-huoltoasemalla. Matkan jatkuttua pysähdyimme seuraavaksi Mäntsälän Shellillä. Siellä söimme täyttävän lounaan.

Menomatkan jälkeen kävimme viemässä tavaramme Katajanokan Eurohostelliin ennen kuin lähdimme ratikalla Linnanmäelle. Linnanmäelle söimme Lintsiburgerissa ja huvittelimme hurjissa laitteissa iltaan asti. Huvitteluiden jälkeen lähdimme Alepaan ostamaan iltapalaa. Alepasta kävelimme Eurohostelliin. Eurohostellissa valvottiin yömyöhään asti, tv:tä katsoen. Maanantaipäivä oli tosi lämmin ja aurinkoinen.

Tiistai

Heräsimme aamulla ja kävimme syömässä aamupalan. Aamupalan jälkeen kävimme katsomassa jäänmurtajia, joiden nimet olivat Urho, Otso, Voima ja Polaris. Siitä jatkoimme matkaa ratikalla Luonnontieteelliseen museoon, jossa näimme esimerkiksi kaksipäisen vasikan. Siitä lähdimme Eduskuntatalon portaille, josta oli hienot näköalat. Osa oppilaista laski eduskuntatalon portaat ja niitä taisi olla 45.

Eduskuntatalolta kävelimme kauppakeskus Kampin Raxiin syömään. Kampissa saimme käydä kaupoissa, joissa halusimme shoppailla. Shoppailun jälkeen menimme metroajelulle. Se olikin meistä suurimmalle osalle uusi kokemus. Kävimme metrolla itäpuolen päätepysäkillä kääntymässä. Palatessa jäimme pois rautatieaseman pysäkillä, jossa näimme käärijäpatsaat. Sen jälkeen kun olimme ihailleet niitä, niin siirryimme Mc Donaldsiin.

Tiistaina kävimme muun muassa katsomassa jäänmurtajia, Luonnontieteellisessä museossa, kauppakeskus Kampissa ja syömässä nepalilaisessa ravintolassa, ja metroajelun jälkeen näimme rautatieaseman Käärijäksi puetut patsaat.

Muutama oppilas siirtyi tässä vaiheessa jo lepäämään majapaikkaan. Mäkkärin jälkeen kävimme kahdella eri kirpputorilla. Kirpputoreilta mentiin takaisin hostelliin, ja sieltä me siirryttiin vielä illalla kävellen nepalilaiseen Mount Everest -ravintolaan. Ruokailun jälkeen osa lähti vielä käymään kaupassa. Illan ja hiljaisuuden saapuessa osa saattoi valvoa pidempään, kun taas toiset nukahtivat nopeasti. Yöllä saattoi hiusväri vaihtua joillakin tytöillä.

Keskiviikko

Keskiviikon päivä alkoi aamupalalla ja ruoka oli taas hyvää. Tätä ennen poikaporukka kävi hostellin aamusaunassa. Aamupalan jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme omalla bussilla Mustikkamaalle Korkeasaaren lähelle jaloittelemaan mukaviin kallioisiin ja merenrantamaisemiin.

Sitten lähdimme Vantaalle Fazerin vierailukeskukseen, missä söimme lounaan ja kävimme ohjatulla kierroksella tutustumassa Fazerin tuotteisiin ja historiaan. Kierroksen päätteeksi saimme syödä Fazerin karkkeja mielin määrin. Sen jälkeen oli lupa ostaa karkkia noin kymmenellä eurolla, joka maksettiin luokan kortilla.

Sitten lähdimme tiedekeskus Heurekaan. Heurekassa muun muassa katsoimme elokuvaa planetaariossa ja ajoimme pyörällä, joka oli vaijerin päällä. Paluumatkalla pysähdyimme Heinolassa huoltoasema Matkakeitaalla ja siitä ajoimme koululle, jossa olimme kuuden aikaan illalla.

Yhteiskuva eduskuntatalon portailla.

Reissu oli kokonaisuudessaan mahtava ja opettavainen. Haluamme kiittää huoltajina mukana olleita Ahtia ja Harria sekä Järvisen liikennettä turvallisesta kyyditsemisestä. Isot kiitokset myös leirikoulumme mahdollistamisesta meitä avustuksella tukeneille Luhangan koulun vanhempainyhdistys, Luhangan kunta, Luhangan Maamiesseura, Luhangan Lions Club, Luhangan Martat sekä Sysmän säästöpankkisäätiö.

Mukavaa kesää kaikille!

Luhangan koulun 5.–6. luokka ja Hanne-ope

Yhteiskuva eduskuntatalon portailla.

Tagged with →