Joutsan yhtenäiskoulun ja lukion nuoret menestyivät mainiosti Mikkelissä 27.–28.5. järjestetyissä Koululiikuntaliikuntaliiton yleisurheilumestaruuskisoissa.

Joutsan lukiossa opiskeleva ja Joutsan Pommia edustava Markus Porvari saavutti lauantaina pronssia M17-sarjan 100 metrin juoksussa. Alkuerässään Markus sijoittui toiseksi uudella hienolla ennätysajallaan 11,60. Finaalin tiukassa kamppailussa sijoitus oli kolmas vain sadasosan hopeasta jääneenä. Markus paransi parin vuoden takaista ennätystään peräti yhdeksän kymmenystä.

Luukas Kemppainen osallistui M19 100 metrin juoksuun sijoittuen kolmanneksi ajalla 11,91. Luukaksen alkukesä on ollut hieman tahmea, mutta nyt nopeus alkaa osoittaa orastavia löytymisen merkkejä.

Sunnuntaina etusuoralla puhalteli navakka sivuvastainen. Markus Porvari oli ainoa osallistuja M17 110 metrin aitajuoksussa. Elämänsä ensimmäisen oikean pika-aitojen kilpailun Markus suoritti tyylikkäästi kolmen askeleen rytmillä aikaan 17,13. Tämä tulos kohenee kesän aikana varmasti, jos nuori mies terveenä pysyy.

M17-sarjan keihäässä kova vastatuuli teki temppuja heittäjille. Osa ei ollut olosuhteista moksiskaan, mutta Benedict Seppälä ei saanut keihästä oikein mitenkään osumaan sopivaan asentoon. Keppi tuli ennen aikojaan tikkana alas ja tulos jäi Benelle vaatimattomaksi 49,00. Tässä tuloksena oli viides sija.

Hartolan yhtenäiskoulun edustaja ja Joutsan Pommin riveissä urheileva Kiira Johansson sijoittui T15-sarjan moukarissa sijalle viisi tuloksella 46,59.

Mika Sirkka

Kuvassa mitalistit Markus Porvari (vas.) ja Luukas Kemppainen.