Ranskalaiset saapuivat 1. helmikuuta Suomeen ja he yöpyivät yhden yön Helsingissä. Ennen Joutsaan tuloaan ranskalaiset kiertelivät Helsingissä ja tutustuivat paikallisiin nähtävyyksiin.

Torstaina 2.2. saimme vihdoin ottaa vastaan La Pommerayesta tulleet opiskelijat Joutsaan. Heti saapumisen jälkeen ottivat hostit omat vieraansa mukaan ja suuntasivat suoraan koteihinsa, joissa ranskalaiset saivat viipyä seuraavan viikon. Perjantaina ranskalaiset tutustuivat Joutsan kouluun ja kylään.

Viikonloppuna vietimme ranskalaisten kanssa yhteistä aikaa erilaisten aktiviteettien parissa. Maanantaina lähdimme ranskalaisten kanssa tutustumaan Jyväskylään.

Tiistaina ranskalaiset olivat lukiolaisten tunneilla ja tutustuivat suomalaiseen koulunkäyntiin. Päivän päätteeksi kaikki saivat valita, halusivatko liikunnallisempaa aktiviteettia vaiko leipoa evästä. Kun kaikki olivat valmiita, kokoonnuimme kaikki yhdessä koulun ruokalaan syömään leivottuja herkkuja.

Keskiviikko oli vähemmän tapahtumallinen päivä. Ranskalaiset pitivät esityksiä koko koululle siitä, millaista on asua Ranskassa. Esitysten jälkeen pidettiin tietokilpailu, mistä voittaja sai pienen palkinnon.

Torstaina 9.2. ranskalaiset pääsivät kokemaan penkkarit ja näkemään Wanhojen tanssien harjoitukset, minkä jälkeen he yöpyivät viimeisen kerran hostiensa kotona.

Perjantaina yhdessä muistelimme, mitä olimme tehneet kuluneen viikon aikana ja hyvästelimme ranskalaiset ennen heidän lähtöään takaisin Ranskaa kohti.

Tämä artikkeli on osa Joutsan lukion RanskaIV-ryhmän projektia. Ryhmään kuuluvat: Noora Mäyrä, Jasmin Kangas, Dalia Elwan, Emilia Fågel, Olli Huoponen, Odessa Meinander, Mika Wessman, Miska Johansson, Ilona Viro, Jemina Vuorenmaa, Sanni Hartonen, Siiri Parkkonen, Väinö Seppälä, Sinja Johansson, Sara Sarvilahti, Tuuli Honkapää, Jaspis Immonen, Silja Fagerholm, Eetu Pura, Jade Airaksinen, Aamu Varjoaho, Sanni Lahtinen, Iiris Viro, Aleksi Hyväkkä, Markus Porvari, Aleksi Muttilainen ja Bene Seppälä. Opettajat: Eeva Sankari ja Sanna Pienmäki