Tammijärvellä tehtiin runsas viikko sitten maanantaina iltapäivällä savuhavainto, jonka alkuperä ei pelastuslaitoksen alueella tekemissä tiedusteluissa lopulta selvinnyt.

Tammijärven uimarannalla ollut henkilö oli ollut havaitsevinaan järven toisella puolen Salmelankylän suunnalla savun pöllähdyksiä ja tehnyt havainnostaan ilmoituksen hätäkeskukseen.

Paikalle hälytetty Joutsan palokunta tapasi ilmoittajan uimarannalla ja koitti paikallistaa aluetta, missä ilmoittaja oli savua nähnyt. Savua ei kuitenkaan enää siinä vaiheessa rannalta käsin Salmelankylän suunnalla nähty.

Samaan aikaan Jämsän kohdalla oli reitillä mahdollisia metsäpaloja ilmasta käsin tarkkaileva palolento. Palolennon sovittiin siirtyvän Luhankaan tiedustelemaan ilmasta käsin aluetta, jossa savuhavainnot oli tehty. Kone siirtyikin Luhangan ylle ja palokunta ohjeisti sitä tiedustelemaan oikeaan suuntaan. Savunmuodostusta ei kuitenkaan lopulta koneesta käsin nähty, ja näin savuhavainnon alkuperä ei selvinnyt.

Pelastuslaitokselta muistutetaan, että olosuhteet ympäristössä ovat parhaillaan erittäin kuivat ja metsäpalovaroitus on voimassa. Ihmisten toivotaankin ilmoittavan mahdollisista savuhavainnoistaan.

Pelastuslaitokselta muistutetaan myös, että avotulen tekeminen on metsäpalovaroituksen aikana ehdottomasti kiellettyä, sillä maastopalon syttymisen ja leviämisen riski on aina olemassa.

Tagged with →