Luhangan terveysasema ja hammashoitola ovat osan kesästä suljettuna, ja niiden järjestämät palvelut on haettava tuolloin Joutsan vastaavista yksiköistä. Syynä on Keski-Suomen hyvinvointialueella tehty päätös rajoittaa yksiköiden palveluaikoja kesällä johtuen työntekijöiden kesälomista ja sijaisten heikosta saatavuudesta.

Hyvinvointialueen viime viikolla julkaiseman tiedotteen mukaan Luhangan lääkäri- ja hoitajavastaanotto tapahtuu 26.6.–30.7. välisenä aikana Joutsan sote-keskuksessa. Samana ajankohtana Luhangan suun terveydenhuollon toimipisteen palveluja annetaan Joutsan hammashoitolassa.

Myös Joutsan neuvolan aukioloihin on luvassa muutoksia ajalle 30.6.–30.7. Millaisia, sen on ilmoitettu tarkentuvan myöhemmin.

Valtaosa hyvinvointialueen palveluista toimii kuitenkin tiedotteen mukaan kesällä normaalisti. Siltä osin kuin muutoksia on, niistä kerrotaan hyvinvointialueen verkkosivuilla, ja niissä toimipisteissä, joita muutokset koskevat.

Hyvinvointialue pyytää alueen asukkaita huomioimaan, että kiireetöntä vastaanottoa on kesän aikana tarjolla rajoitetusti. Toiveena on, että ei-kiireelliset asiat kuten reseptien uusinnat hoidettaisiin hyvissä ajoin ennen kesäkautta. Kiireettömissä asioissa kannustetaan myös hyödyntämään sähköisiä asiointipalveluja läpi kesän.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto / Tarja Kuikka