Snowcrossin viimeinen osakilpailu ajettiin 21.–22.4. Ukkohallassa. Tahto Works Race- tiimistä osallistuivat Eemil ja Tommi Nyberg. Rata oli tehty laskettelurinteeseen, jossa haastetta toi ylä- ja alamäet sekä isot hyppyrit.

Eemil ajoi tutusti Micro Junior-luokassa (7–9 v). Lämmittelyssä ja ensimmäisessä erässä kelkan kulun kanssa oli ongelmia ja sijoitus oli luokan viimeinen. Ongelma saatiin kuitenkin ratkaistua ja toisessa erässä vauhti oli omalla tasolla. Finaalissa Eemil sai hyvän ajorytmin päälle ja ajoi kauden parhaan sijoituksen ollen 9.

Tommi ajoi Ukkohallassa tuplaviikonlopun. Kauden isoimmat hyppyrit toivat jännitystä ja ajorytmin löytäminen oli haastavaa. Perjantain Harraste-luokan karsinnat ajettiin kahdessa erässä, eräsijoitukset 4. ja 2. Varma paikka finaaliin, mutta finaalissa sijoitus 7.

Lauantaina Sport-luokassa vauhti koveni, mutta rata oli tuttu ja ajokin tuntui edellispäivää paremmalta. Sportin karsinnat ajettiin kahdessa erässä; sijoitukset 6. ja 4. oikeuttivat suoraan finaalipaikkaan.

Lähdöt ovat tuottaneet Tommille haasteita koko kauden, eikä viimeinen finaali ollut poikkeus. Ohittaminen saa kuitenkin syttymään ja jälleen komea nousu sijalle 5. Kokonaistuloksissa Tommi oli molempien luokkien neljäs – tämä jätti sopivasti hampaankoloon ensi kaudelle!

Kilpailukausi päättyi 29.4. Tahkolla järjestettyyn Kelkkakunkku-kilpailuun, jossa tiimiä edusti kolme kuljettajaa; Ville Nieminen (Harraste A-), Juho Tonteri (SEMI-Pro-) ja Tommi Nyberg (Pro). Kelkkakunkussa kaikki kilpailijat ajoivat kolme eri lajia (Sprint, Hill Climp ja Snowcross), joista yhteistulos ratkaisi sekä Kelkkakunkun voittajan että luokkakohtaiset sijoitukset.

Aikatauluhaasteista ja pitkistä odotusajoista huolimatta kaikki onnistuivat kisasuorituksissaan. Ville ja Juho saivat ensikosketuksensa snowcrossiin ja osoittivat kyvykkyytensä myös tässä lajissa! Ville sijoittui omassa luokassaan kolmanneksi, Juho oli SEMI-Pro 7. ja Tommi Pro 11.

Sanni Nyberg

Tagged with →