Joutsan Vihreiden vuosikokous pidettiin huhtikuun lopulla Karoliinan Kestikievarissa. Asialistalla olivat sääntömääräiset asiat kuten vuoden 2022 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen sekä vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle, toiminta- ja taloussuunnitelma vuodelle 2023, toiminnantarkastajan nimeäminen ja puheenjohtajan sekä hallituksen jäsenten valinta kuluvalle vuodelle.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Vihreiden pitkän linjan vaikuttaja Lea-Elina Nikkilä. Muut hallituksen jäsenet ovat Sari Nummela, Marianne Luukkanen, AnnaMaija Nieminen ja Janika Tanni – kaikki mukana luottamustehtävissä tällä valtuustokaudella.

Menneen vuoden toimintaa kerratessa yhdeksi kohokohdaksi nousi puolueen puheenjohtajan, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalon vierailu heinäkuussa. Joutsassa Maria tutustui Haapalehdon tilaan, Haapasuon kosteikkoalueeseen yhdessä Neoavan edustajien kanssa sekä Taidelaitos Haihatuksen toimintaan. Vuoden alkupuolta siivittivät aluevaalit, joissa Nikkilä oli ehdokkaana.

Tämän vuoden toimintatavoitteisiin kirjattiin Vihreiden toiminnan vakiinnuttaminen joutsalaisessa politiikassa yhteistyökykyisenä toimijana, mutta omien arvojensa tinkimättömänä puolustajana. Kokouksessa hyväksyttiin myös uusia jäseniä yhdistykseen. Kevään eduskuntavaalien tulos on innoittanut ihmisiä liittymään mukaan toimintaan puolustamaan vihreitä arvoja: luontoa, koulutusta, köyhyyden torjuntaa, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa.

Sari Nummela

Tagged with →