Lauantaina 29.4. MLL Leivonmäen paikallisosaston ja Leivonmäen SPR:n järjestämä, kaiken ikäisille tarkoitettu kokkikerho kokosi noin 30 osallistujaa Leivonmäen seurakuntatalolle.

Ensimmäisellä kokkikerralla suomalaisten ja ukrainalaisten yhteistyöllä valmistui karjalanpiirakoita munavoilla, munkkeja vapun kunniaksi siman kanssa sekä ukrainalaisia varenikeja suolaisina ja makeina versioina – leipomisen lomassa ukrainalaiset esittivät oman varenikien-leipomislaulun.

Samanlaisia kokkailukertoja on tulossa vielä kolme lisää tämän vuoden aikana. Seuraava kerta on kesällä, ja siitä ilmoitellaan myöhemmin.

MLL Leivonmäen paikallisosasto on saanut tapahtumaan rahoitusta K-ryhmän ja MLL:n lanseeraamista Ukraina-ruseteista, joiden myyntituotoilla autetaan Suomeen saapuneita ukrainalaisia.

– Leivonnaiset maistuivat, työtä tehtiin yhdessä ilolla ja jokainen sai osallistua sen verran kuin halusi. Osallistujille jäi varmasti hyvä mieli sekä hieman kotiinviemisiä, totesi järjestäjien puolesta Mari Heinonen.

Samanlaisia kokkailukertoja on tulossa vielä kolme lisää tämän vuoden aikana. Seuraava kerta on kesällä, ja siitä ilmoitellaan myöhemmin. Kuva: Suvi Viren

Jonna Keihäsniemi

Ukrainalaisten ja suomalaisten kokkikerhossa vallitsi lämminhenkinen tunnelma. Kuva: Suvi Viren.