Keski-Suomen pelastuslaitos sai aamuseitsemän jälkeen hälytyksen tieliikenneonnettomuudesta. Tarkempi onnettomuuspaikka on Nelostiellä Joutsansalmen kohdalla. Pelastuslaitoksella on vesipelastustehtävä meneillään ja upoksissa ollut auto on saatu vedettyä rantaan noin klo 9.30.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan poliisi on kertonut henkilöauton olleen tyhjillään yksiköiden saapuessa paikalle. Poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Sisä-Suomen poliisi tiedotti Twitterissä puolen päivän aikaan tutkivansa tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Poliisi kertoi tavanneensa tapahtumapaikan lähistöltä sekavasti käyttäytyneen mieshenkilön, jonka epäillään liittyvän asiaan.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario, tutkinnanjohtaja, Veli-Pekka Välisaari totesi maanantai-iltapäivänä, että autoa kuljetti noin 30-vuotias päijäthämäläinen mieshenkilö. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä huumausaineiden käyttörikoksesta. Välisaaren mukaan kuljettaja oli tulossa etelästä päin, ja jo ajomatkalla ennen auton päätymistä järveen oli tapahtunut useampi läheltä piti -tilanne.

Välisaari kertoo kuljettajan löytyneen tapahtumapaikan läheltä puusta, josta hänet saatiin poliisin toimesta puhutettua alas. Miehen sekavan tilan takia hänet kuljetettiin tutkittavaksi kotipaikkakunnan sairaalaan. Poliisi jatkaa rikoksen tutkimista ja aikoo puhututtaa kuljettajaa, kun hänen tilanteensa sen sallii. Poliisin mukaan järveen uponnut auto oli luvallisesti käytössä.

– Tiedossamme ei ole, että tässä tapahtumaketjussa olisi kenellekään ulkopuoliselle sattunut mitään. Alkoholilla ei ole ollut osuutta asiaan, mahdollisten muiden käytettyjen aineiden tulokset selviävät myöhemmin, toteaa Välisaari.

Pelastuslaitoksella oli vesipelastustehtävä Joutsansalmen kohdilla Nelostiellä. Kuvat: Marko Nikkanen

Uutista päivitetty 8.5.2023 klo 13.15. Lisätty Sisä-Suomen poliisin Twitter-tilillä julkaisemat tiedot.
Uutista päivitetty 8.5.2023 klo 15.45. Lisätty Sisä-Suomen rikosylikomisario, tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaaren kommentit.