Wanhat jutut -sarjassa nostetaan esiin lehden entisiä uutisia 50 vuoden takaa.

Tasavallan Presidentti oli myöntänyt Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan 2. luokan mitalin Anna Elina Tarhaselle, kotoisin Rutalahdesta. Tarhanen oli työskennellyt postinkantajana vuodesta 1945 lähtien. Ensimmäiset vuodet hän teki jalan 28 kilometrin mittaisen lenkkinsä 3 kertaa viikossa. Viimeiset 15 vuotta on postinkanto tapahtunut polkupyörällä. Koska Tarhasen terveys on edelleen hyvä, postinkanto jatkuu.

Häviävä ammattikunta, sanoi Joutsan viimeinen kuppari. Hilma Ahola, 65 vuotta, varoitti kaikkia asiakkaitaan, ettei vain saanut ”pölkätä tai pyörtyä”, koska silloin verentulo loppuu justiinsa. Reportaasissa seurataan Hilman otteita erään asiakkaan käsittelyssä, ja lopuksi todetaan kupparin pahoittelemana, ettei taida hänen työlleen olla enää jatkajaa. Monet verenpainetaudit, paiseet ja muut vaivat kun olivat kuulemma jääneet Hilman saunaan.

– Vaikka niitä oli ennen tälläkin seudulla niin että päät yhtehen kolis. Tapani-Annulta tähän hommaan taitoni opin ja Annu testamenttasi vielä sarvensakin.

Janne Airaksinen