Joutsan Demarit juhlistivat vappua perinteisellä Wappujuhlalla Työväentalolla 1.5. Juhlapuhuja aluevaltuutettu Leena Kautto-Koukka (sd.) toi esille tänä vuonna vapun juhlimista varjostavan epävarmuuden.

– Vappu on työväen ja opiskelijoiden juhla. Tänä vappuna vappujuhlia vietetään ympäri Suomea varmasti myös mietteliäin mielin, epävarmuus tulevasta on monen ihmisen mielessä ja keskusteluiden aiheena. Venäjän, jo toista vuotta jatkunut julma hyökkäyssota Ukrainassa, muun muassa kokoomuksen tavoittelemat suuret leikkaukset ja niistä seuraava ihmisten taloudellinen epävarmuus, korkea inflaatio ja korkojen nousu lisäävät kaikki meidän tavallisten suomalaisten epävarmuutta niin omasta kuin läheistemme tulevaisuudesta.

Kautto-Koukka puhui voimakkaasti Marinin hallituksen puolesta ja toi esille lukuisan joukon kyseisen hallituksen aikaansaamia asioita, tärkeimpänä sote- ja perhevapaauudistukset.

Valtion velkaantumisen Kautto-Koukka nosti esille tulevan vakavana huolenaiheena. Kautto-Koukan mukaan on selvää, että julkista taloutta on vahvistettava menoleikkauksin, mutta pelkällä leikkauspolitiikalla taloudesta ei synny kestävää.

– Työväenliike on koko historiansa ajan puolustanut kaikkia heikommassa asemassa olevia, kansalaisuudesta tai sukupuolesta riippumatta. Myös tulevaisuudessa meidän sosiaalidemokraattien tulee tehdä töitä avoimen, kansainvälisen ja yhdenvertaisen Suomen puolesta.

Jonna Keihäsniemi

Demareiden wappujuhlassa kuultiin aluevaltuutettu Leena Kautto-Koukan terveiset.