Keski-Suomen maakuntahallitus päätti viime viikolla puolen miljoonan euron rahoituksen kokoamisesta lasten ja nuorten hyvän voinnin edistämiseen. Tarkoitukseen käytetään viime vuodelta käyttämättä jäänyttä keskisuomalaisten hyvän voinnin ja turvallisuuden edistämiseen tarkoitettua rahoitusta, josta 321.000 euroa on peräisin Keski-Suomen kehittämisrahastosta ja 179.000 euroa työ- ja elinkeinoministeriön myöntämää kansallista rahoitusta.

Maakuntahallitus varasi viime vuonna miljoona euroa keskisuomalaisten hyvän voinnin ja turvallisuuden edistämiseen. Runsas puolet siitä oli työ- ja elinkeinoministeriön myöntämää kansallista rahoitusta ja loput Keski-Suomen kehittämisrahastosta. Rahoitukselle oli runsaasti kysyntää, ja sen teema sekä suuntaaminen järjestökenttään saivat paljon kiitosta. Vastaavaa hankehakua toivottiin myös tälle vuodelle.

Maakuntahallitus päättikin lisärahoituspotin kokoamisesta keskisuomalaisten hyvän voinnin kehittämisen hankehaulle, ja viime viikolla se täsmensi rahoitushaun painopisteeksi lasten ja nuorten liikkumisen sekä hyvinvoinnin tukemisen. Haku siis avautuu tänäkin vuonna ja hakeminen on mahdollista elokuulle saakka.

Ensisijaisia tuensaajia ovat järjestöt, mutta perustelluista syistä myös julkisilla yhteisöillä on mahdollisuus saada tukea. Tukea voidaan myöntää hankkeelle, josta vastaa yksi hakijaorganisaatio tai usean organisaation toteuttamalle yhteishankkeelle. Sen sijaan yksittäisen yrityksen, ammatinharjoittajan tai liiketoimintaa harjoittavan yhdistyksen tukemiseen sitä ei myönnetä.

Maakuntahallitus toivoo hankeideoiden keskittyvän lasten ja nuorten arkiliikunnan sekä liikunnallisen elämäntavan edistämiseen. 

– Keski-Suomen päivän tilaisuudessakin kuultu vahva viesti on, että tarvitsemme maakuntaamme hyvinvoivia asukkaita, jotta pärjäämme kiihtyvässä kilpailussa työntekijöistä ja osaajista. Lasten ja nuorten hyvinvointiin panostaminen on satsaus koko maakuntamme tulevaisuuteen, korostaa maakuntahallituksen puheenjohtaja Tahvo Anttila.

Tarja Kuikka