Tätä kirjoitettaessa ei ole tiedossa millainen hallitus Suomeen saadaan. Monet puolueet ilmoittivat ennakkoon haluttomuutensa yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa, jotka puolestaan jännittävät nyt sitä, löytyykö Sitrasta varmasti töitä kaikille eduskunnasta pudonneille vihervasemmistolaisille.

Velkavetoinen talous vaatii sopeuttamista. Todennäköisesti menoja päädytään leikkaamaan tasa-arvoisesti juustohöylällä. Siis niistetään kaikilta samalla prosentilla, niin terveydenhuollosta kuin Suomen Kyykkäliiton valtionavustakin – joka oli muuten viime vuonna suunnilleen sama summa kuin liiton tilinpäätöksen ylijäämä, jonka toiminnantarkastaja pelkäsi puolestaan pienentävän liiton vuosittaista tukimäärää valtiolta. Tosi juttu!

Haluan kantaa korteni kekoon tilanteen helpottamiseksi. Erityisesti syrjäisemmät seudut ovat kärsineet pitkään lääkäripulasta. Lääkäreiksi koulutettavien määrän lisääminen on lääkäriliiton mukaan niin hidasta, ettei sitä kannata edes aloittaa. Joten kun isänmaa kutsuu, on hätiin pyydettävä meidät – innokkaat valelääkärit.

Taustani lienee tyypillinen: luin innokkaasti kirjahyllystä löytynyttä Kodin Lääkärikirjaa jo lapsena. Itse asiassa niitä oli kaksikin, joista hurjempi oli pappani jäämistöstä löytynyt teos, jossa oli mustavalkoisia valokuvia erilaisista vaivoista. Etenkin kukkakaalimaiset sukupuolitaudit jäivät mieleen – väitän tunnistavani ne värillisenäkin.

Intoni kuitenkin lopahti, kun tajusin että homma vaatisi kovaa työtä ja opiskelemista. Sitä en kaivannut. Niinpä minusta tuli valelääkäri, netistä erilaisia vaivoja selaava itsediagnostikko.

Olen kehittynyt valelääketieteen alalla eteväksi. Sukupuolitautien lisäksi olen erikoistunut psykiatriaan ja gynekologiaan. Jatkokoulutusta olen saanut tv-ohjelmista muun muassa paiseiden osalta. Huippuhetkiini kuuluu osallistuminen Lääkäripäiville appiukkoni (ns. oikea lääkäri) siivellä. Ilmoitin toimipaikakseni Helsingin terveyskeskuksen ja sehän meni läpi, luoden minulle lisävarmuutta työhöni. Vietin onnellisen iltapäivän kuunnellen luentoja ja keräten ilmaisnäytteitä tuotteista.

Kaltaiseni koul. psykop. ja wc pap. -tittelit omaava valelääkäri työskentelisi suorastaan pikkurahalla. Meitä on paljon ja yhdessä nettiselaimen kanssa olemme valmiita auttamaan. Kunhan pienipalkkaisten hoitajien ja farmaseuttien koulutuksesta ei tingitä, niin mahdolliset vikadiagnoositkaan eivät pääsisi aiheuttamaan aivan kohtuuttomia haittoja. Sitä paitsi se ken meistä on viaton, se heittäköön ensimmäisen kiven.

Topi Suuronen

Tagged with →