Joutsan keskustassa liikkuu tällä viikolla 11.4–13.4. tiistain ja torstain välisenä aikana Puolustusvoimien väkeä ja kalustoa. Purettavassa Liikekeskuksessa pidetään nimittäin armeijan harjoitukset yhteistyössä poliisin kanssa. Harjoitukset ovat päivisin.

Ilmasotakoulun suojausjoukkueen varusmiehet harjoittelevat tiloissa rakennetun alueen perustaistelua. Harjoitukseen osallistuu noin 40 henkeä ja se voi näkyä katukuvassa aseistettujen varusmiesten liikkumisena. Ulkopuolisten pääsy harjoitustiloihin estetään.

Ilmasotakoulu totesi asiasta maaliskuussa tiedottaessaan, että harjoitus pidetään Joutsassa ja Liikekeskuksessa siksi, että kunnanjohtaja Harri Nissinen tarjosi rakennusta Puolustusvoimien harjoituskäyttöön ja he tarttuivat tarjoukseen.

Viranomaisharjoitukset yhteensovitetaan purkuhankkeen kanssa niin, että urakoitsijan ja viranomaisten toiminta ei aiheuta kohtuutonta häiriötä osapuolien kesken.

Janne Airaksinen