Kuten tunnettua, Joutsan vanhaa Liikekeskusta ei pian enää ole. Saadun tiedon mukaan rakennusta tultaisiin käyttämään vielä ennen sen purkamista palo- ja pelastustoimen, sekä puolustusvoimien harjoituspaikkana. Mikäpä siinä! Sinne vain savusukeltamaan ja asutuskeskustaistelua harjoittelemaan. Hyödyllisiä taitoja hallita tosipaikan tullen.

Onkin syytä pohtia, olisiko olemassa muita ryhmiä tai tahoja, joille vanha rakennuskompleksi tarjoaisi sopivat olosuhteet lisätä osaamista tai toteuttaa villejä visioita…?

Talonvaltaajat? Graffititaiteilijat? Elämäntapaintiaanit? Kellosaaren hipit?

Ensimmäisenä pakinoitsijan mieleen tulee kuitenkin tyystin unohdettu ja hyljeksitty pienryhmä, ”me vanhat, ei niin onnistuneet rokkikukkoukot!”

Olimme vuosikymmeniä sitten nuoria rock-musiikin ja bändielämän ankaria harrastajia ja haaveilimme jonkinasteisesta ”tähteydestä.” Mielikuvissamme suurinta mahdollista onnistumista punkrokkarin uralla ei edustanut suinkaan osaaminen tai lahjakkuus soittajana, vaan sen sijaan levoton musakulkurin elämä hotelleissa ja hotellihuoneen tärveleminen aamuöisissä bileissä suuren maailman tähtien tyyliin! Se se vasta olisi nastaa!

Kukaan meistä ei tietääkseni päässyt em. tähteyden ”iloista” nauttimaan. Täytyi hyväksyä vanhempien ja opettajien kasvatusopilliset näkemykset ja karu keskiluokkainen arki!

Vaan nytpä voitaisiin Liikekeskukseen simuloida 70-luvun hotellihuone Rantasipihotelli Joutsenlammen tyyliin! Koota ns. nuoriso-orkesteri yli 60-vuotiaista joutsarokkareista ja ”laittaa haisemaan” valvotuissa olosuhteissa, hallitusti ja direktiivin mukaisesti! Kerran vielä ovien kamanat rytisemään pojat!

Luonnollinen jatkumo tälle rokkipappojen performancelle olisi tietenkin se, että hotelli- ja ravintolakoulun portieeriopiskelijat voisivat todentuntuisissa olosuhteissa harjoitella epäasiallisesti käyttäytyvien pelimannisetien ulos saattamista ja hoitoonohjausta.

Näin löytyi lisää hyötykäyttöä vanhalle purettavalle kiinteistölle ja rokkipapoille vielä elinkaarensa loppumetreillä!

Toisin kuin purkujätteelle, soisi punkkaripapoille kuitenkin löytyvän välivarastointipaikan muualta kuin Peräaukon kivimurskaamon ja kunnallisen Paskalammikon tuntumasta.

Eihän sinne nyt sentään kaikkea skeidaa pidä kuskata! Vai mitä siellä kunnan teknisessä toimistossa asiasta tuumataan?

Jouni Lavia

Tagged with →