Joutsan Hevosystäväinseura piti vuosikokouksen 24.3.2023. Vuosikokouksen alussa palkittiin yli 50 vuotta yhdistyksessä toimineet jäsenet Osmo Mikkola ja Markku Salonen; Mikkola sihteerinä ja johtokunnassa sekä Salonen puheenjohtajana ja johtokunnassa. Lisäksi Mikkolan isoisä August Mikkola on ollut perustamassa Hevosystäväinseuraa vuonna 1906.

Seuran puheenjohtajana jatkaa Pasi Haapasaari, varapuheenjohtajana Elina Kupiainen, sihteerinä Heidi Luomala-Koivisto ja taloudenhoitajana Riitta Nurminen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Saini Jääskeläinen, Markku Koivisto, Tiia Pajunen, Jouko Pirkkalainen ja Hanna Ruunula.

Vuosi 2022 oli seuralle aktiivinen vuosi ja pienellä ydinporukalla saatiin paljon aikaan – eikä kaikki työ näy konkreettisesti ulospäin. Raviradalla järjestettiin kaksi isoa tapahtumaa, heinäkuussa suomenhevosten valtakunnallinen työmestaruuskisa ja elokuussa perinteiset paikallisravit. Seuralle oli kunnia-asia saada järjestää työmestaruuskisat, jotka saivat myös valtakunnallista näkyvyyttä.

Vuonna 2022 katsomoalueelle rakennettiin Leader Maaseutukehityksen tuella tapahtumakatos. Jo aikaisemmin oli rakennettu radan ulkoreunaan aita sekä tie parkkipaikalta katsomoalueelle. Näillä toimenpiteillä parannettiin alueen turvallisuutta ja esteettömyyttä. Tapahtumakatoksen lisäksi alueella on tuomaritorni kahvioineen.

Myös seuran näkyvyyttä parannettiin viime vuonna perustamalla netti- ja Instagram-sivut sekä uudet Facebook-sivut.

Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa on järjestää kahdet paikallisravit – toukokuussa ja elokuussa.  Uutta hanketta on myös suunnitteilla. Rata-aluetta tullaan kehittämään edelleen, jotta saadaan alue vielä toimivammaksi, houkuttelevammaksi ja monipuolisempaan käyttöön. Uudet harrastajat ja jäsenet ovat tervetulleita joukkoon pitämään hauskaa hyvän harrastuksen parissa.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuvassa yli 50 vuotta Joutsan Hevosystäväinseurassa toimineet Osmo Mikkola (vas.) ja Markku Salonen.